Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Steinzeug-Keramo creëert schot in de roos met focus op putten, renovatie & duurzaamheid op VLARIO-dag 2022!
Dankzij een uitgebreid assortiment aan gresproducten is Steinzeug-Keramo gespecialiseerd in oplossingen voor afvoersystemen.

Steinzeug-Keramo creëert schot in de roos met focus op putten, renovatie & duurzaamheid op VLARIO-dag 2022!

Op dinsdag 29 april pakte Steinzeug-Keramo uit met hun assortiment putten. Het doel van de dag? De focus leggen op het belang van een duurzame aanpak in de infrasector en dit aan de hand van concrete voorbeelden. Steinzeug-Keramo streeft al jaar en dag naar hoogwaardige afvalwatersystemen én de bijhorende toebehoren. Op VLARIO-dag pakte ze uit met een stand volledig in thema van toezicht- en renovatieputten. 

Steinzeug-Keramo vormt samen met Pipelife en een aantal andere spelers de Wienerberger Piping Solutions groep. Dankzij een uitgebreid assortiment aan gresproducten is Steinzeug-Keramo gespecialiseerd in oplossingen voor afvoersystemen. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Let’s dive in! 

WITH KERA YOU CARE

De gres toezichtput staat bekend om zijn onevenaarbare levensduur bestaande uit 100% natuur en 0% afval. Een natuurlijk product dus. Daar bovenop is het KERA assortiment sinds 2012 Cradle to Cradle-gecertificeerd. Ze zijn bijzonder resistent en hebben bij agressief afvalwater een levensduur die gemakkelijk 5 keer langer is dan die van de meer traditionele toezichtputten. Hoe dit komt? Het gresmateriaal kan niet aangetast worden door de H2S gassen die door bacteriën gevormd wordt in DWA rioleringen. 

Jens Barbieur, Technical & Sales Manager Vlaanderen

WITH DURA YOU RENOVATE

Het DURA-assortiment legt dan weer de nadruk op de renovatie van mantoegankelijke rioleringsstelsels, betonputten, gemetste putten, inspectieputten en toegangsputten. Renovatie wordt belangrijker en belangrijker in de infrastructuurmarkt. Als de rioolbuizen in een oud rioolstelsel aan vernieuwing toe zijn, geldt dat vaak ook voor de putten en de constructies die hier deel van uitmaken. De DURA.PORT brengt een passende en duurzame oplossing voor de vloeizone, de bermplaten en de wanden van courante putten om zo riolen te herstellen zonder ze te breken. Het is het modulaire renovatiesysteem voor rioleringsstelsel en putten van de toekomst. De beperkte voorbereiding, de flexibiliteit en de installatie zonder risico’s zijn de uitgesproken begrippen om deze put te omschrijven. 

“Het is fijn Steinzeug-Keramo als vaste waarde op de VLARIO-dag te mogen hebben. Bedankt!” – Wendy Francken, Managing Director VLARIO vzw

SAMEN MEER DAN EEN PRODUCT, EEN SYSTEEM, EEN OPLOSSING

Opvallend is dat het bedrijf op steeds regelmatigere basis samenwerkt met Pipelife. “De best mogelijke oplossing creëren voor onze klant is prioriteit. Het is daarom dat we een steeds bredere blik aannemen. Indien we voor een bepaald probleem in ons gresassortiment niet de juiste oplossing te beschikking hebben, gaan we steeds vaker kijken binnen de Wienerberger groep. Door de nauwere samenwerking met deze kunststofproducent van leidingsystemen, evolueren we van aanbieder van oplossingen, naar een aanbieder van totaaloplossingen”, vertelt Tom Deckers, General Manager Wienerberger Piping solutions Infra.

Egide Jeurissen (links) en Sofie Deprez (rechts)

WITH VLARIO WE SHINE

​De kracht van een bedrijf zit in de mensen die er werken en hier was niet naast te kijken op de VLARIO-dag. Zowel de Steinzeug-Keramo werknemers als de oud-werknemers straalden. “VLARIO-dag is bij ons een jaarlijkse traditie waar we elk jaar opnieuw naar uitkijken”, aldus Jens Barbieur, Technical & Sales Manager Vlaanderen.  

Opvallend was ook de aanwezigheid van de oud-werknemers dit jaar. “Het was zeer fijn om oud-werknemer Egide op onze stand te hebben. Hij heeft tientallen jaren voor Steinzeug-Keramo gewerkt en wij zijn hem tot op de dag van vandaag voor veel zaken dankbaar”, aldus Sofie Deprez, Directeur Business Development Infra. De aanwezigheid van Egide op de stand viel niet enkel in de smaak op de beurs, ook online kwamen er veel positieve reacties op. “Egide, aussi durable que le grès”, knipoogt Jean- Marie Le Bronec.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details