Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Uiterst nauwkeurige betonvloer dankzij 3D-laserscanner
Met de GLS 2000 van Topcon beschikt Betocor sinds kort over een laserscanner om nog nauwkeuriger vloeren op te meten.

Uiterst nauwkeurige betonvloer dankzij 3D-laserscanner

Met de GLS 2000 van Topcon beschikt Betocor sinds kort over een laserscanner om nog nauwkeuriger vloeren op te meten. Door deze investering garandeert de specialist in betonvloeren zijn klanten een nog betere kwaliteit en service. “We zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om ons te onderscheiden van de concurrentie. Met de aankoop van deze laserscanner zetten we een flinke stap vooruit op het vlak van nauwkeurigheid en beschikbare data”, vertelt Yves Flokman, zaakvoerder van Betocor.

De GLS 2000 is een multi-instelbare laser­scanner. De reeks bestaat uit de GLS-2000S (kort bereik), de GLS-2000M (gemiddeld bereik) en de GLS-2000L (lang bereik). Ieder model is geschikt om bestaande en as-built situaties vast te leggen voor vele toepassingen. In minder dan 3 minuten wordt een nauwkeurige 360°-scan, inclusief afbeeldingen, gerealiseerd. “Een traditioneel landmeetkundig toestel daarentegen meet enkel de punten waar een meetstok wordt geplaatst”, aldus Ken Vanleke, accountmanager construction bij Topcon. “Meestal is dat iedere vier of vijf meter. Met een laserscanner kan je zelfs binnen een centimeter verschillende punten meten.”Als specialist in betonvloeren moet ook Betocor aan bepaalde voorwaarden voldoen wat vlakheid betreft. Tussen bepaalde afstanden is maar een kleine afwijking toegestaan. Yves Flokman: “Die nauwkeurigheid moeten wij kunnen garanderen aan onze klanten en dat lukt nu nog beter dankzij onze nieuwe laserscanner. Ook voordien werd er door onze landmeters zeer nauwkeurig gemeten, maar het uitzetten van de vele meetpunten maakten het werk wel arbeidsintensiever. We werken al enkele jaren samen met Topcon en polsen geregeld naar nieuwigheden op de markt. Toen we hoorden dat er een toestel op de markt om vloeren uiterst nauwkeurig op te meten en 3D te scannen, hebben we meteen interesse getoond. Dat is niet alleen interessant voor ons, maar zeker ook voor de klant.”

De GLS 2000 is een compacte en lichtgewicht multi-instelbare laserscanner.

Service na verkoop

Na enkele demo’s met prima resultaten en een maand huur twijfelde Betocor niet om de scanner aan te kopen. Ken Vanleke van Topcon: “Zo gaan we steeds te werk. We leren de klant het toestel kennen en geven de tijd om zelf de meerwaarde te ontdekken. Ook na de aankoop blijven we ter beschikking voor informatie en support. Een goed product verkopen is één ding, maar het is de landmeter die het toestel moet gebruiken, implementeren en de resultaten analyseren. Onze relatie met Betocor ontstond ongeveer 4 jaar geleden en blijft groeien. Betocor gelooft in de toekomst en innovatie. En dat is ook de visie van Topcon.”

Meer details

Lynn Demaré werkt als landmeter bij Betocor en is lovend over de nieuwe scanner. “En dat geldt ook voor de begeleiding van Topcon”, klinkt het. “De ondersteuning was optimaal en ik had de werkwijze vrij snel onder de knie. Momenteel zijn we nog bezig met de verdere uitbouw en het is de bedoeling om de scanner zoveel mogelijk in te zetten, zowel bij vlakke vloeren als bij vloeren onder helling. Na een korte periode is al meteen duidelijk dat de laserscanner veel meer details levert over het grondwerk. Het meten zelf is minder arbeidsintensief en de tijdwinst die we daar boeken kunnen we besteden aan de analyse en prestatie van de veel uitgebreidere data. Ik ben ervan overtuigd dat hoe langer we het toestel gebruiken, hoe duidelijker de meerwaarde zal worden.”

Met een laserscanner kan je zelfs binnen een centimeter verschillende punten meten.

Stilstaan is achteruitgaan

Door gebruik te maken van de GLS 2000 legt Betocor zijn kaarten op tafel. Want hoe nauwkeuriger de meting, hoe kleiner de foutenmarge. Ieder foutje wordt gezien, maar dat schrikt Betocor niet af. “Wie zich wil onderscheiden moet durven”, klinkt het overtuigend. “Stilstaan is achteruitgaan. Als we de kwaliteit kunnen verhogen, zullen we altijd investeren. Innoveren geeft onze medewerkers ook de kans om zich verder te ontplooien en dat wordt geapprecieerd. Zo bekijken we momenteel ook of het nuttig zou zijn om drones in te zetten voor metingen. En niet alleen op het vak van meetapparatuur, maar ook voor de plaatsing van de betonvloeren houden we steeds de vinger aan de pols wat de laatste innovaties betreft. Met de aankoop van de 3D-laserscanner tonen we dat we niet bang zijn om onszelf te controleren. De kleinste details worden gezien en zo leggen we de lat voor onszelf en de klant hoger”, besluit Yves Flokman.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details