Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Van Huele bereikt mijlpaal in uitbreiding bedrijfsactiviteiten
Produceren en plaatsen van sluisdeuren voor de Mercatorsluis in Oostende.

Van Huele bereikt mijlpaal in uitbreiding bedrijfsactiviteiten

Een project realiseren met het West-Vlaamse bedrijf Van Huele betekent in zee gaan met een betrouwbare bouwpartner. Letterlijk, zelfs. Want naast particuliere of residentiële bouwwerken, staat het aannemersbedrijf ook bekend om water- en wegenbouw.  Al vier generaties lang staan hun kennis en kwaliteit als een paal boven water.

Vandaag staat Xavier Van Huele aan het roer. Zelf opgegroeid met zijn voeten in de modder, weet hij het vakmanschap van het familiebedrijf perfect in ere te houden. Toch belette hem dat niet om de belangrijkste bedrijfstakken fors uit te breiden tot klasse 8 sinds 2020. Zo zorgde de overname van installatiebedrijf Sanecal dit jaar voor een nieuwe mijlpaal in hun groeiverhaal. Intussen werken drie afdelingen schouder aan schouder: residentiële nieuwbouw en gevelrenovaties, alsook water- en wegenwerken. Van Huele Gebroeders biedt een totaaloplossing voor zowel particuliere klanten, openbare besturen als de residentiële markt. Een unicum in de bouwwereld!

Produceren en plaatsen van prefab-omegastukken voor Infrabel te Brugge.

Op een gevestigde waarde kan je bouwen

Van Huele werd opgericht in 1909 en groeide uit van een kleinschalige waterbouwer tot een gevestigde waarde. De roots van de onderneming liggen aan de kust, zo was hun eerste werk de realisatie van de zeedijk te Westende, maar gaandeweg werd de actieradius uitgebreid naar een groot deel van Vlaanderen. Met een breed palet aan diensten nemen ze de uitvoering van a tot z voor hun rekening. Van funderingen tot afgewerkte entiteiten. Appartements- en woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie, gevelrenovaties, openbare aannemingen… met in het verlengde daarvan utiliteitsbouw. Of je nu aannemer, bouwpromotor, syndicus, particulier of openbaar bestuur bent, aan Van Huele heb je een betrouwbare partner. Hoe maken ze dat concreet? Er is hun onmiskenbare expertise die telkens weer zorgt voor een kwalitatief eindresultaat. Met een erkenning als klasse 8 aannemer zijn dit zeker geen loze woorden. Zo onderscheiden zij zich met hoogopgeleide en ervaren vakmensen alsook met een up-to-date machinepark.

Prefabricatie van sluisdeuren voor de tolhuissluis te Gent.

Snelle en slimme industriële toepassingen

Maatwerk in hun eigen prefab-atelier garandeert een snelle en kwaliteitsvolle uitvoering. Denk hierbij aan prefabricaties van betonconstructies met een oppervlakte tussen de 34 en 50 m². De voormontage van omvangrijke houten constructies zoals sluisdeuren, is nog zo’n voorbeeld.

Tegelijk staat een doorgedreven digitalisering garant voor een vlot verloop van de hele workflow. Innovatie van ontwerp tot oplevering. Van werkplaats tot werf. Het resultaat? Van Huele slaagt erin de bouwtermijnen sterk te reduceren. Dat weten de klanten te appreciëren. Het chemiebedrijf Proviron kon zo na slechts één week zijn nieuwe laad- en loszone in gebruik nemen. Ook tijdens het vernieuwen van een spoorwegonderbrugging, in opdracht van Infrabel, maakte de productie van vier grote prefabstukken het mogelijk de lijnonderbreking in tijd te beperken.

Oeververbetering op de Noord-Ede te Bredene.

Geen uitdaging te groot 

Ook als aannemer van water- en wegenwerken staat Van Huele met stip op de kaart. Zoek je als openbare overheid een bouwpartner die elk huzarenstuk tot een goed einde brengt? Dan zit je bij het Oostendse bedrijf aan het juiste adres. Gepokt en gemazeld aan zee, kennen ze elk aspect van het vak zowel in het water als op de grond. Net daar waar ze de contouren van het vak verbreden, ligt hun handelsmerk. Wat niet mogelijk is met klassieke bouwmaterialen, doen ze met tropisch hardhout of andere toepassingen. Getuige hiervan zijn de straffe projecten die ze recent realiseerden, zoals de renovatie van het Westerstaketsel in Oostende, het leveren en plaatsen van sluisdeuren voor de Mercatorsluis in Oostende, een oeververbetering op de Noord-Ede, het renoveren van de IJsputbrug in Brugge …    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details