Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
APP All Remove is dienst-erlener én producent
Zwijndrecht, Oosterweel fase 1: beton met ‘APP HD’ beschermd voor THV Civiel en Lantis.

APP All Remove is dienst-erlener én producent

Graffiti op de daarvoor voorziene plaatsen kan ronduit prachtige kunstwerken opleveren. Maar als het verschijnt als tags voor (jeugd)bendes of op plaatsen waar het schril afsteekt tegen de rest van de omgeving, kan dit heel vervelend zijn. Gelukkig bestaan er producten om dit aan te pakken. Ook preventief. App All Remove beschermt en onderhoudt al meer dan 25 jaar bouwwerken, zowel tegen graffiti als andere vormen van verontreiniging. Als dienstverlener én als producent van eigen producten.

Het bedrijf uit Kontich verleent verschillende diensten: beschermen van geveldelen tegen graffiti, impregneren van geveldelen tegen vocht en omgevingsvervuiling, impregneren van vloeren tegen vocht, kauwgom en andere vervuiling, en intensieve stoomreiniging van wanden, gevels en vloeren.

Zwijndrecht, Oosterweel fase 1: de strenge eisen die de aannemerscombinatie en de opdrachtgever, Lantis, aan het product stelden, doorstond APP HD met glans.

Vaste partner

Peter Nuijs, zaakvoerder: “Met APP All Remove proberen we steeds innovatief te zijn in de ontwikkeling en productie van beschermende producten: anti-graffiti coatings en hydrofuges. Wij werken op internationaal niveau samen met meerdere onderzoeksinstituten en universiteiten. Hoe we dat meestal doen, is basisproducten inkopen en die dan ‘afmengen’ naar wens. We vinden dat we enkel op die manier kunnen garant staan voor het eindresultaat. Dat laatste schept ook een stevig vertrouwen bij de klant, want we zijn het enig aanspreekpunt. Dus geen toestanden achteraf dat de klant weg en weer wordt gezonden tussen de dienstverlener en de producent. Wij zijn namelijk beiden. En dat niet alleen voor de aannemer, maar ook de eigenaar/beheerder. En zo kan het al eens gebeuren dat de klant ons achteraf aanspreekt en we dan een vaste partner voor het onderhoud van al hun infrastructuur worden. Zoals recent bij Oosterweel …”

Mechelen, AZ St-Maarten, betonnen zitbanken met ‘APP HD’ tegen graffiti en vervuiling beschermd voor de firma Loveld.

Strenge eisen voor Oosterweel

Peter Nuijs: “Voor het Oosterweel-project kregen we gedurende fase 1 de opdracht om zowel bruggen, viaducten en betonnen wanden tegen graffiti te beschermen. Daarvoor gebruiken we APP HD. Het antigraffiti-product is namelijk onzichtbaar, dampdoorlatend, is getest door het WTCB en de NMBS, én is gecertificeerd door Infrabel. Maar ook de strenge eisen die de aannemerscombinatie en de opdrachtgever van dit unieke project, Lantis, aan het product stelden, doorstond APP HD met glans. APP HD biedt niet alleen bescherming tegen graffiti, maar ook tegen omgevingsvervuiling, waardoor de ondergronden langer proper blijven en reinigingen eenvoudiger uit te voeren zijn. Daarmee draagt het bij tot een blijvend propere uitstraling van het project. Daarnaast beschermen we ook de stalen ondergronden van de fietsbrug met ons product APP NC, en verwijderen we graffiti van niet-beschermde ondergronden, zoals bij de betonnen pijlers. Een project waar we terecht trots over mogen zijn!”

Theunisbrug in Merksem: betonnen, gemetste en geëmailleerde ondergronden beschermd.

Slijtvast en bestand tegen mechanische belasting

“Recent hebben we ook nog enkele andere uitdagende projecteren mogen aannemen. Denk hierbij aan de Theunisbrug in Merksem, waar we de betonnen, gemetste en geëmailleerde ondergronden hebben beschermd. Of Anderlecht – Drie Fonteinenbrug – waarbij we de betonnen ondergronden, die te vlekkerig waren, niet alleen hebben beschermd maar ook gekleurd met een lazuurtechniek. APP HD is ook geschikt voor toepassing op horizontale straatmeubilair. Dit product is namelijk bijzonder slijtvast en bestand tegen mechanische belasting. Het is de ideale bescherming voor horizontale poreuze en minerale oppervlakken zoals beton, metselwerk en natuursteen. We gebruiken het voornamelijk bij de heraanleg van pleinen en straten en bij entrees van gebouwen waar ook vetgebonden en andere vervuiling plaatsgrijpt. Denk maar aan etensresten of urine. APP HD is eveneens perfect toepasbaar op gevels, daar waar de architectuur van het gebouw dat toelaat. Bijvoorbeeld bij gelijkvloerse geveldelen, opgetrokken in ander type steen dan de verdiepingen”, besluit de zaakvoerder.    

Anderlecht, Drie Fonteinenbrug: betonnen ondergronden, niet alleen beschermd maar ook gekleurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details