Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
ArcGIS host nu Road LiDAR data voor openbaar en particulier wegbeheer

ArcGIS host nu Road LiDAR data voor openbaar en particulier wegbeheer

Door ArcGIS, ’s werelds krachtigste mapping spatial analytics software van Esri, te combineren met de digitale data van XenomatiX’ Road LiDAR, krijgen gebruikers in één oogopslag een overzicht van de wegconditie, vinden ze de plek die aandacht nodig heeft en begrijpen ze eenvoudig de oorzaak en oplossing die er moet komen. Dit alles met hoge nauwkeurigheid in data en geospatiale context. Vandaag kondigen Esri BeLux en XenomatiX aan dat ze diepgaand gaan samenwerken op het gebied van road asset management.

XenomatiX richt zich op ‘6D road scanning’ producten en diensten met behulp van haar Road LiDAR, XenoTrack, ontworpen om millimeter nauwkeurige digitale tweelingen van de weg te leveren, inclusief kwaliteitsmetingen zoals longitudinale en laterale vlakheid.

In maart 2022 kondigde XenomatiX een nieuwe versie van XenoTrack aan op basis van de nieuwste Lidar-technologie voor autonome voertuigen en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). De nieuwe XenoTrack wordt geleverd met verbeterde functionaliteit en een volledig geïntegreerde totaaloplossing met HD-camera en RTK GNSS.  Wegkenmerken zoals de internationale ruwheidsindex en spoorvorming worden tijdens het rijden gekwantificeerd en bieden wegbeheer- en bouwbedrijven een snelle beoordeling van de kwaliteit van het wegdek.

XenomatiX en Esri BeLux hebben een partnerschap gesloten om pro-actief applicaties en use cases uit te wisselen en te ondersteunen ten behoeve van beide klantenbestanden. XenomatiX gebruikt en promoot ArcGIS voor de visualisatie van de digitale weg en zijn kwaliteitsindices, waarbij de toegevoegde waarde met informatielagen van boven- en ondergrondse assets wordt vastgesteld.  Dit wordt geüpload op het ArcGIS platform als een extra laag en zo kunnen gebruikers eenvoudig de status van hun wegennet bovengronds bepalen, de status van nutsleidingen ondergronds evalueren en weloverwogen beslissingen nemen, efficiënt gebruik makend van het budget ‘first time right’.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details