Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BESIX komt Noorwegen binnen en versterkt aanwezigheid in Noord-Europa

BESIX komt Noorwegen binnen en versterkt aanwezigheid in Noord-Europa

Op 3 juni 2020 kondigde de Noorse wegbeheerder Nye Veier de voorstellen die ze ontvingen voor het ontwerp en de bouw van het infrastructuurproject E6 Moelv-Roterud te hebben geëvalueerd. Het voorstel dat Nye Veier na deze internationale aanbesteding selecteerde, is dat van de joint venture die bestaat uit BESIX en Rizzani de Eccher. Die joint venture is ook verbonden met onder meer de Noorse aannemer AF Gruppen, de ontwerper en adviseur Multiconsult en architect Knut Selberg.

Nye Veier en de joint venture starten volgende week de verduidelijkingsfase om het proces op schema te houden en een contract op te stellen. Het project kan al in augustus van dit jaar beginnen met eerst de ontwerp- en goedkeuringsfases, gevolgd door de bouw die eind 2025 moet afgerond zijn.

BESIX

Voorstel van de joint venture

Het project omvat de bouw van een 1.350 meter lange brug over het Mjøsa-meer en een 11 kilometer lang stuk snelweg.

● De brug zal een belangrijke mijlpaal zijn voor de regio. Het voorstel van de joint venture is gebaseerd op het gebruik van duurzame oplossingen. Zo zal er bijzonder veel hout gebruikt worden, wat niet alleen esthetisch mooi is, maar ook de duurzaamheidswaarde van het project verhoogt. Het Mjøsameer is het grootste meer in Noorwegen en tevens een van de diepste in Europa, met een diepte tot 80 meter op de projectlocatie.

●De E6-snelweg van Moelv naar Roterud bestaat uit vier rijstroken en is ongeveer 11 km lang. Het project omvat zowel de verbreding van de bestaande infrastructuur als de aanleg van nieuwe infrastructuur. Daarnaast zijn er verschillende kleine bruggen en duikers langs het tracé.

BESIX

Onze expertise

In september 2019 voltooiden BESIX en Rizzani de Eccher met succes én enkele maanden eerder dan gepland de Kroonprinses Mary Brug (Kronprinsesse Marys Bro) in Denemarken. Vorig jaar startte BESIX een ander design & build-contract met de Letse spoorwegautoriteiten voor Rail Baltica, het Centraal Station van Riga, dat een brug over de Daugava-rivier omvat en nieuwe Europese spoorweginfrastructuur. Met het E6 Moelv-Roterud-project blijft BESIX zijn aanwezigheid in Noord-Europa, en meer bepaald in Noorwegen, uitbreiden.

Andere bruggen die door BESIX gebouwd werden, zijn onder meer de Sheikh Zayed-brug in Abu Dhabi, ontworpen door architect Zaha Hadid. Op dit moment, in 2020, draagt BESIX bij tot het ontwerp en de bouw van talrijke bruggen over de hele wereld, waaronder de Shindagha-brug in Dubai en het Theemswegtracé-viaduct in Rotterdam.

BESIX is een toonaangevende Belgische groep, gevestigd in Brussel en actief in 25 landen en op 5 continenten, in de sectoren bouw, vastgoedontwikkeling en concessies. Tot zijn iconische projecten behoren de bouw van de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld in Dubai, de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel en het Grand Egyptian Museum op het plateau van de piramiden van Gizeh.

De interne engineeringafdeling van de groep stelt BESIX in staat om unieke en complexe projecten te ontwerpen en uit te voeren, vooral op het vlak van technische en milieuaspecten.

Meer info: www.besix.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details