Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bijzonder compleet gamma

Bijzonder compleet gamma

Met de komst van de TGE beschikt MAN nu over een nog completer gamma voor de bouwsector, van lichte bedrijfsvoertuigen tot de zwaarste multi-assers en trekkers voor uitzonderlijk vervoer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, de werfsector is hun op het lijf geschreven: robuuste, veelzijdige en vooral efficiënte producten voor de bouw.

De benijdenswaardige reputatie die MAN heeft opgebouwd in de bouwsector vinden we ook terug in het DNA van de TGE. De Benjamin van het MAN-programma is beschikbaar met een MTM van 3,5 tot 5,5 ton als gesloten bestelwagen en chassis-cabine. Af fabriek levert MAN een enkele of dubbele cabine tot zeven zitplaatsen. Bij het zwaarste model wordt gebruik gemaakt van dubbele bandenmontage op de achteras. Interessant is nog dat alle modellen met achterwielaandrijving een aanhangergewicht van 3,5 ton mogen trekken.

Dat veelzijdigheid een troef is, bewijzen ook de drie aandrijvingsvarianten met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of zelfs 4×4-aandrijving. De kracht wordt daarbij geleverd door een 2-liter dieselmotor met 102, 122, 140 of 177 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde bak met zes verhoudingen of een moderne automaat met acht verhoudingen. De viercilinder is door MAN specifiek onder handen genomen met het oog op robuustheid en een lange levensduur bij een laag verbruik. Opvallend bij de MAN TGE zijn bovendien het grote aantal assistentiesystemen voor de chauffeur en de veiligheidsvoorzieningen.

De X-Lion versie verlenen ook de bouwvoertuigen extra uitstraling.

 

Grote keuze in het zware gamma

Zetten we een stap verder in het gamma dan komen we bij de zware jongens met de TGL, TGM, TGS en TGX. Die kregen voor 2019 allemaal een vernieuwd interieur met design, functionaliteit en ergonomie als voornaamste bekommernissen. De vernieuwingen slaan zowel op het instrumentenbord als op de bedieningselementen en de bekledingsstoffen. Wie nog een stap verder wil gaan in comfort en uitstraling kan opteren voor de X-Lion versies.

Dankzij het enorme aanbod op gebied van aandrijvingsmogelijkheden (4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6 en 8×8), de optionele Hydrodrive en de grote keuze in cabine-uitvoeringen en chassisversies biedt het basisgamma van 7,5 tot 44 ton voor iedere werftoepassing een oplossing. Af fabriek zijn er overigens voor speciale toepassingen nog meer mogelijkheden, zoals de reeds vernoemde Hydrodrive (inschakelbare voorwielaandrijving), speciale manschappencabines, versterkte versies voor kraanmontage of uitzonderlijk vervoer en zelfs uitvoeringen met vijf assen. In dit zwaardere gamma willen

we nog wijzen op een extra licht betonmixerchassis TGS 32.400 8×4 BB. Dat werd mogelijk door het gebruik van een lichter tandemstel (180 kg winst) en de nieuwe MAN D15 motor (230 kg winst). Hierdoor komt het chassis op een eigengewicht van circa 8,95 ton en een bijzonder hoog nuttig laadvermogen.

De nieuwe 9-liter D15 motor vervangt in de TGS en TGX de vroegere D20. Hij biedt daarbij meer vermogen, meer koppel, een lager eigengewicht en een gunstiger verbruik. De D15 motor wordt aangeboden met 330, 360 en 400 pk als aanvulling op de D08 (tot 320 pk) en de D26-Motor (430 pk, 470 en 510 pk). De MAN werfvoertuigen zijn met een groot aantal assistentie- en veiligheidssystemen verkrijgbaar. Nieuw zijn onder meer de stop&go-functie voor de ACC cruisecontrole op voertuigen met de TipMatic12 versnellingsbak, ComfortSteering (actief stuursysteem dat de stuurkracht aanpast aan de snelheid), Lane ReturnAssist en een videosysteem om veiliger naar rechts te kunnen afslaan.

Specifiek voor het uitzonderlijk vervoer heeft MAN in het gamma TGS en TGX 3- en 4-assige trekkers speciaal aangepast voor het slepen van zware lasten (90, 120, 150, 180 en 250 ton treingewicht) met de D38 motor (500 tot 640 pk), koppelomvormer en aangepaste remkracht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details