Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BORINGEN VANHIE-VANDAELE: KLEIN BEDRIJF, GROOTSE DADEN
Met een horizontaal gestuurde boring kunnen we ondergronds buizen plaatsen zonder open te breken en doorgang te hinderen.

BORINGEN VANHIE-VANDAELE: KLEIN BEDRIJF, GROOTSE DADEN

Boringen Vanhie-Vandaele timmert al aan de weg van in de jaren 60.Toen was het bedrijf vooral gericht op boorputten en droogzuigingen. Een fascinatie voor horizontaal gestuurde boringen zorgde ervoor dat het bedrijf uit Ruddervoorde ondertussen vele decennia ervaring heeft opgedaan. Boringen Vanhie-Vandaele is tot op vandaag nog steeds een klein bedrijf, maar met vakmensen die grote dingen kunnen verwezenlijken.

De specialiteiten van Boringen Vanhie-Vanda- ele zijn horizontaal gestuurde boringen, per- singen, bronbemalingen, boorputten en verti- cale boringen naar warmte en water.

GESTUURDE BORINGEN

Met de horizontaal gestuurde boringen kan het bedrijf ondergronds buizen plaatsen zon- der hinder voor het verkeer en het landschap. De boorinstallaties kunnen 3, 10 of 15 ton trekken, hiermee behalen ze bovendien dia- meters van 40 tot 600 mm.

Frank Derycke, zaakvoerder Boringen Vanhie- Vandaele: “Sinds 2012 leggen wij ons ook toe op geothermische boringen voor warmte- pompen. Hiermee is het mogelijk warmte uit de grond te halen om op een ecologische en economische manier een pand te verwarmen.”

Booropstelling voor geothermische en bron boringen

BEMALINGEN

Frank Derycke: “Wij zijn ook gespecialiseerd in bemalingen, in de volksmond ‘filteren’ ge- noemd. Dit gebeurt wanneer het grondwater verlaagd moet worden om bijvoorbeeld een kelder te plaatsen, bouwput te maken, wege- niswerken … Waarbij ook peilbuizen kunnen geplaatst worden. Hiermee wordt gemeten hoe diep het water zich bevindt. Ook wor- den bemalingen gebruikt om verontreinigde gronden te saneren. Wij beschikken over ver- schillende soorten pompen, denk hierbij aan dieselpompen, mono-fases en pompen met drijfkrachtmotor. Deze pompen kunnen bij ons gehuurd worden, én de stroomgroepen om de pompen van elektriciteit te voorzien.”

DOORPERSINGEN

Sinds kort heeft Boringen Vanhie-Vandaele het bedrijf Bernard Delodder – specialisten in doorpersingen – overgenomen. De firma heeft jarenlange ervaring in de aanleg, reno- vatie en onderhoud van rioleringen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details