Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Denk mee over IFD-bouwen van vaste bruggen

Denk mee over IFD-bouwen van vaste bruggen

Op vrijdagochtend 9 oktober 2020 is er een informatiebijeenkomst voor de ontwikkeling van een Nederlands Technische Afspraak (NTA) voor het IFD-bouwen van vaste bruggen. Dit is een vervolgproject op NTA 8086 IFD-bouw beweegbare bruggen. Iedereen die zich bezighoudt met de technische aspecten en wil bijdragen aan innovatie van vaste bruggen is uitgenodigd om mee te praten over de inhoud van deze nieuwe NTA.

In de wereld van grond- weg- en waterbouw (GWW) worden de kansen en mogelijkheden van bouwen volgens IFD principes al jaren erkend. IFD staat voor Industrieel, Flexibel en Demontabel: werken met gestandaardiseerde interfaces die fabrieksmatig zijn geproduceerd en daardoor economisch voordelig zijn, snel aangebracht kunnen worden en geschikt zijn voor hergebruik. Daardoor levert het IFD principe een waardevolle bijdrage aan de transitie richting de circulaire bouweconomie.

Online bijeenkomst 

NEN organiseert een online bijeenkomst op 9 oktober 2020. Er wordt een toelichting gegeven op het concept IFD en wat er bij komt kijken om een NTA tot stand te brengen. Daarnaast wordt er besproken welke onderwerpen in een NTA voor het IFD-bouwen van vaste bruggen kunnen passen. Met uw deelname draagt u actief bij aan de grote maatschappelijke opgaven (grootschalige vervanging en renovatie van bruggen) in de GWW.

NTA betekent samenwerking in de hele keten

De eerste NTA voor beweegbare bruggen is door NEN ontwikkeld in samenwerking met brugbeheerders, ingenieursbureaus, bruggenbouwers en leveranciers uit de gehele GWW sector. Iedere partij heeft zijn expertise ingebracht. Er is slim gebruik gemaakt van beproefde technieken. Wanneer de aanpak in de hele keten wordt omarmd, is de kans op succes het grootst. Een NTA voor IFD-bouwen geldt als een goed voorbeeld van hoe circulariteit op basis van afspraken een impuls kan krijgen. Zo wordt invulling gegeven aan de klimaatdoelstellingen, maar is het ook één van de oplossingen voor de bruggenopgave waar Nederland voor staat.

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via ifd@nen.nl voor de online bijeenkomst op 9 oktober van 10.00-12.00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details