Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een baanbrekend jaaroverzicht van Yanmar CE EMEA
Sinds Yanmar Compact Equipment EMEA (Yanmar CE) vorig jaar zijn hele assortiment omtoverde in een opvallende Premium Red kleur, heeft het bedrijf zijn metamorfose in 2023 voortgezet.

Een baanbrekend jaaroverzicht van Yanmar CE EMEA

Sinds Yanmar Compact Equipment EMEA (Yanmar CE) vorig jaar zijn hele assortiment omtoverde in een opvallende Premium Red kleur, heeft het bedrijf zijn metamorfose in 2023 voortgezet. Het afgelopen jaar werd een gedenkwaardig hoofdstuk geschreven, waarin Yanmar CE EMEA een leidende rol nam in het verminderen van het energieverbruik in de industrie, belangrijke productie mijlpalen vierden en het kleinste duo graafmachines op wielen ooit werd gelanceerd. Hierdoor kunnen we gerust zeggen dat het een jaar voor de boeken is geweest.

Toen het noordelijk halfrond in 2023 een zomer beleefde met verschroeiende temperaturen, extreem weer en grote branden, waren de lang voorspelde gevolgen van een opwarmende planeet duidelijk zichtbaar.

Yanmar CE’s duurzame uitdagingen richting 2050

Toen het noordelijk halfrond in 2023 een zomer beleefde met verschroeiende temperaturen, extreem weer en grote branden, waren de lang voorspelde gevolgen van een opwarmende planeet duidelijk zichtbaar. Yanmar CE besloot onmiddellijk actie te ondernemen en engageerde zich voor duurzame productie door de Yanmar Green Challenge 2050 te lanceren, samen met andere bedrijven die deel uitmaken van dezelfde groep waar Yanmar CE toebehoort. De uitdaging verplicht de gehele organisatie om in 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten, met onmiddellijke actie als eerste stap. Yanmar CE heeft haar reis naar duurzaam produceren opgesplitst in drie stappen: het verminderen van de broeikasgassen die het bedrijf in zijn eigen activiteiten produceert, het maximaliseren van het hergebruik van hulpbronnen en het helpen van haar klanten om dezelfde doelen te bereiken.

De Green Challenge bundelt individuele initiatieven die al liepen tot een samenhangend ‘groot project’. Om de productie van Yanmar CE schoner te maken, verlaagt het bedrijf haar energieverbruik door haar gebouwen beter te isoleren en zonnepanelen te plaatsen op de daken van de fabrieken. Door groene energie te gebruiken en de energieonafhankelijkheid te vergroten, verkleint Yanmar CE haar ecologische voetafdruk en verlaagt het ook de overheadkosten. De focus van de inspanningen ligt ook op productinnovatie, waarbij Yanmar CE doorgaat met het proces om haar motoren zuiniger te maken en vooruit kijkt naar de toekomst door een volledig elektrische serie compacte graafmachines, compacte wielladers en compacte rupsband voertuigen te introduceren.

In een reactie op de toewijding, zei Giuliano Parodi, CEO van Yanmar CE: “De Yanmar Green Challenge 2050 begint bij ons. Als we allemaal ons steentje bijdragen en onze betrokkenheid tonen, dan kunnen wij onze klanten en zakenpartners overtuigen om ons voorbeeld te volgen en ook hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het is belangrijk dat wij het voortouw nemen en laten zien wat er mogelijk is.”

“Ondanks de pandemie en de daaruit voortvloeiende knelpunten in de bevoorrading hebben wij als productielocatie onze 16.000e graafmachine geproduceerd.”

Voltooiing van de 16 duizendste mobiele graafmachine

Vroeg in september verzamelde het Yanmar CE team in Crailsheim, Southern Germany, zich op de productielocatie om een speciale gelegenheid te vieren: de voltooiing van haar 16 duizendste mobiele graafmachine. Tijdens deze viering bekroonde Kai Hacker van Yanmar CE de op maat geschilderde marine grijze B110W graafmachine met een speciale sticker met de tekst: ‘Viering van 16 duizendste graafmachines’. De buitencabine van de graafmachine is voorzien van een exclusieve glanzende geometrische print die grijs combineert met de klassieke Premium Red kleur van Yanmar. Deze opvallende kleurencombinatie benadrukt hoe speciaal deze gelegenheid was en zet de viering in de kijker. 

“Ons team is trots op elke voltooide machine die hier in de fabriek is geproduceerd. Ondanks de pandemie en de daaruit voortvloeiende knelpunten in de bevoorrading, waarvan sommige tot op de dag van vandaag voortduren, hebben wij als productielocatie onze 16.000e graafmachine geproduceerd. Dit toont aan dat onze productielocatie zeer efficiënt is. Het bereiken van dit jubileumnummer stimuleert ons om met motivatie naar de toekomst te kijken”, aldus Stefan Rückartt, fabrieksmanager van de Yanmar CE productielocatie in Crailsheim. 

Yanmar CE produceert al meer dan 50 jaar mobiele graafmachines.

Yanmar CE produceert al meer dan 50 jaar mobiele graafmachines. De productie begon in Langenburg, werd verplaatst naar Crailsheim, Gerabronn, Rothenburg ob der Tauber en keerde daarna terug naar haar oude roots in Crailsheim. Momenteel rollen er in de Crailsheim fabriek drie verschillende modellen mobiele graafmachines van de band, met gewichten variërend van 7,5 tot 11 ton: de B75W, de B95W en de B110W (jubileum graafmachine). De B110W is het zwaargewicht van het trio.

“Voor mij is de mobiele graafmachine een zeer interessant en zeer uitgebreid apparaat. Ik wil mijn kennis en vaardigheden doorgeven zodat zulke hoogwaardige machines in de toekomst kunnen worden geproduceerd”, aldus Jürgen Boschet, verantwoordelijk voor kwaliteit en productie in de fabriek in Crailsheim en is al 33 jaar werkzaam bij Yanmar CE. 

“Het is een geweldige mijlpaal en een waardevolle ervaring om betrokken te zijn bij de productie van 16.000 mobiele graafmachines. 

Ik ben er trots op om bij te hebben gedragen en deel uit te maken van dit succesverhaal”, vertelt Matthias Leidenberger, Yanmar CE Productmanager voor mobiele graafmachines in Crailsheim. 

De V7/V7-HW is uitgerust met een Yanmar 4TNV86CT viercilinder turbodiesel.

Kleine machines met een groot vermogen en vele opties: Yanmar CE lanceert de V7 en de V7-HW

Om het historische jaar af te sluiten, breidt Yanmar CE zijn wiellader portfolio uit met de lancering van een gloednieuw assortiment kleine maar krachtige machines: verwelkom de V7 en V7-HW (Heavy Weight). Dit dynamische duo vertegenwoordigt de kleinste wielladers in het productassortiment van Yanmar CE, en zijn speciaal ontworpen om de snel veranderende vraag en de zware eisen van de bouw, landschapsarchitectuur en verhuur toepassingen voor te blijven.

Gewapend met feedback over het intensieve karakter van de bouw- en landschapsector, waar hardwerkende exploitanten weinig tijd voor over hebben tussen de projecten door, werd Yanmar CE geïnspireerd om de perfecte oplossing voor hen te creëren. Het bedrijf heeft een wiellader ontwikkeld die het leven van de machinist op alle mogelijke manieren gemakkelijker zou maken, te beginnen met de manoeuvreerbaarheid. Met een totale hoogte van minder dan 2,5 m, een breedte van 1.850 mm (met bak) en een totale lengte van slechts 5.238 mm, past de V7/V7-HW gemakkelijk in een standaard container. Dit zorgt ervoor dat de transportmachines onder de voorgeschreven hoogtelimiet van 4 m, vastgesteld in de EU-richtlijnen onder ‘Gewichten en Afmetingen’ uit 1996, blijft.

​De vierwielaangedreven V7/V7-HW hebben beide een elektronisch geregelde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km/u.

De vierwielaangedreven V7/V7-HW hebben beide een elektronisch geregelde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km/u. Deze is uit te breiden naar een maximumsnelheid van 30 km/u. Klanten kunnen hun machines verder personaliseren door te kiezen uit een premium assortiment bandenmerken en -maten, waardoor de V7/V7-HW perfect geschikt zijn voor elke toepassing, ongeacht hoe zwaar het terrein is.

In tegenstelling tot andere modellen in de Yanmar CE-reeks zijn de nieuwe V7/V7-HW ook uniek omdat ze geen externe oscillatie meer hebben en in plaats daarvan een slim gewricht hebben dat articulatie met oscillatie combineert, waardoor de hoogte van de machine verlaagd kan worden. De units zijn ook een halve ton lichter dan de op een na grootste machines in het Yanmar CE-assortiment (met een gewicht van respectievelijk 4.250 kg en 4.450 kg). Dit maakt de transportmachines wendbaar waardoor deze ideaal zijn voor klanten die op zachte oppervlakken tuinieren en/of opereren. Met behulp van een nieuw platform dat zowel diesel- als elektrische aandrijflijnen kan ondersteunen, vullen ze een gat aan de kleinere kant van het assortiment compacte wielladers van het bedrijf.

Als ‘Premium Red’ kers op de taart hoeven machinisten zich ook geen zorgen meer te maken over downtime. De V7/V7-HW is namelijk uitgerust met een Yanmar 4TNV86CT viercilinder turbodiesel. Naast de lage uitstoot van deze motor kan deze voor maar liefst 6.000 uur zonder gepland onderhoud aan de DPF. Dit is de perfecte uitkomst voor klanten die lange uren maken in de bouw- en landbouwsector.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details