Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een veilige standplaats voor hulpdiensten dankzij toepassing keerwanden
Hoofdaannemer Morti kreeg de uitdaging om op een sterk hellend terrein aan de rechterzijde van het gebouw een veilige standplaats te voorzien voor de verschillende hulpdiensten.

Een veilige standplaats voor hulpdiensten dankzij toepassing keerwanden

Bij de realisatie van een bedrijvencomplex in Ninove, met plek voor 9 kmo’s, was er een bijzondere rol weggelegd voor de keerwanden van CBS Beton. Hoofdaannemer Morti kreeg de uitdaging om op een sterk hellend terrein aan de rechterzijde van het gebouw een veilige standplaats te voorzien voor de verschillende hulpdiensten. Dankzij ruim 250 lm aan keerwanden en de nodige expertise van zowel Morti als CBS Beton kon dit gerealiseerd worden.

Voor de productie en levering van de keerwanden deed Morti een beroep op CBS Beton.

Voor de productie en levering van de keerwanden deed Morti een beroep op CBS Beton. “De snelle levertijden en optimale service van CBS zijn een grote meerwaarde”, vertelt Tonny De Baere van Morti. “Zeker gezien de beperkte tijdspanne waarin we dit ‘obstakel’ nog moesten overwinnen. Het realiseren van een veilige plek voor de hulpdiensten was een element dat pas vrij laat aan het dossier werd toegevoegd. Er moest dus snel geschakeld worden. Enerzijds moesten de elementen snel geleverd kunnen worden en anderzijds kwamen er ook veel veiligheidseisen kijken bij dit onderdeel van het project. Onze opdracht was om op een sterk hellend terrein een vlak plateau te creëren voor de bouw van een bedrijvencomplex. Aan de rechterkant van het gebouw moeten hulpdiensten de mogelijkheid hebben om te manoeuvreren en veilig te stationeren tegen de perceelsgrens. Maar door het hellende karakter lag die perceelsgrens 3 m hoger dan de buren. Na het nodige studiewerk van Morti, samen met de bouwheer, bleken keerwanden de ideale optie om dat hoogteverschil op te vangen.”

“De snelle levertijden en optimale service van CBS zijn een grote meerwaarde.”

250 lopende meter

In totaal werd ongeveer 250 lm keerwand toegepast, met elementen van 2,5 tot 3 m lengte en tot een hoogte van 3,5 m. Tonny De Baere: “Dat betekent dus veel elementen die op korte tijd geleverd en geplaatst moesten worden. CBS is voor zo’n opdracht de ideale partner. Zij hebben de kennis, maar zeker ook de capaciteit én flexibiliteit om op korte termijn te schakelen. Toen de uitvoeringsplannen op punt stonden, hebben wij het terrein op niveau gebracht en de keerwanden geplaatst. Ook aan de grens met de achterbuur hebben we dezelfde keerwanden toegepast om een groot niveauverschil te overbruggen. Terwijl aan de rechterzijde de standplaats voor de hulpdiensten werd gegarandeerd, werden ook aan de perceelsgrens links keerwanden geplaatst. Aan die zijde hebben de keerwanden louter een grondkerende functie, voor de realisatie van een groenzone.”

Aan de linkerzijde hebben de keerwanden louter een grondkerende functie, voor de realisatie van een groenzone.

Betrouwbaarheid

Al meer dan 50 jaar realiseert Morti totaalprojecten in de industriebouw, woning- en appartementsbouw en de agrosector. Door de uiteenlopende expertise en knowhow neemt de Gentse aannemer het bouwproces nagenoeg volledig in eigen beheer. De betrouwbaarheid en garanties die CBS biedt, zijn dan ook een belangrijke meerwaarde. “Ze beschikken over een uitzonderlijke voorraad en een uitgebreid gamma aan standaardkeerwanden. Ook onze agrodivisie doet geregeld een beroep op CBS voor het toepassen van keerwanden, tot 6 m hoog, voor de realisatie van onder andere sleufsilo’s”, besluit Tonny De Baere.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details