Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Expertise in bronbemaling

Expertise in bronbemaling

Bronbemaling is van groot belang tijdens het uitvoeren van bouwwerken en elk project vraagt om een aangepaste oplossing. Daar treden de technieken van G. Smeyers op het voorplan. Sinds 2005 heeft het bedrijf een ware metamorfose ondergaan en is het ondertussen uitgegroeid tot een Belgische marktleider.

René Lambrechts, bestuurder bij G. Smeyers nv: “Het bedrijf biedt alle mogelijke gangbare uitvoeringstechnieken aan, gaande van horizontale drains tot verticale filters en dieptebronnen, al dan niet gecombineerd met retourbemaling. Hierdoor doen ook steeds meer Belgische aannemers een beroep op ons. De firma beschikt bovendien ook over een uitgebreid machinepark en een grote capaciteit aan zuigerpompen en onderwaterpompen die in het eigen atelier onderhouden worden en daardoor continu inzetbaar zijn.”

Zo is G. Smeyers momenteel betrokken bij onder andere de spoorverbredingswerken op de lijn 50 A, tussen Gent en Brugge. Dit impliceert de bouw van vele nieuwe spooronderdoorgangen, tunnels, duikers, en station-uitbreidingen. René Lambrechts: “Op al deze werven – op dit moment in uitvoering – voeren wij de bemalingswerken uit voor diverse hoofdaannemers zoals Jan Denul, BAM Contractors, BESIX en Van Laere.”

“De eigen studiedienst kan met behulp van een 3D computersimulatiemodel de impact van de bemaling op de omgeving perfect berekenen.”

 

Boormachines en bemalingsfilters

G. Smeyers beschikt tevens over een aantal performante boormachines die het mogelijk maken bemalingsfilters te plaatsen in moeilijk bemaalbare en harde rotsachtige bodems. Zo werd er recent nog een nieuwe boormachine ingezet voor het boren van verticale filters in moeilijk bemaalbare ondergronden. Ook werd er een grote boormachine aangeschaft voor het boren van dieptebronnen in rotsbodems waarbij het boorgat verbuisd kan worden en de boringen met een down the hole hammer kunnen worden uitgevoerd.

René Lambrechts: “Door de inzet van deze speciale boormachines heeft de firma G. Smeyers haar aanwezigheid op de Franse markt gevoelig kunnen versterken, voornamelijk in de regio Parijs. Dankzij de goede samenwerking met een lokale speler is het omzetvolume op deze markt tevens sterk stijgend. Ook de samenwerking met een aantal preferentiële Belgische funderingsbedrijven werpt steeds meer en betere vruchten af.  Zo wordt er binnenkort nog een grote werf opgestart in Luxemburg.”

Ondertunneling van de luchthaven in Deurne.

 

Inspelen op recente ontwikkelingen

De nieuwe regelgeving rond het oppompen van grondwater geeft een sterke impuls aan de verdere groei van het bedrijf G. Smeyers.  “Zo wordt het retourneren van het opgepompte water alsmaar belangrijker. Dit wordt niet zozeer opgelegd voor het voorkomen van zettingsschade aan gebouwen, maar vooral om de verdroging van de ondergrond tegen te gaan. Ook het simpel lozen van het bemalingswater op de riolering wordt steeds minder evident. Speciale maatregelen zoals het uitrusten van de bemalingspompen met automatische sturingen om het bemalingsdebiet te beperken, online monitoring voor het opvolgen van de bemaling vanop afstand en het installeren van speciale pompstations voor de afvoer van bemalingswater naar openbare waterlopen worden steeds vaker opgelegd door de wetgeving.”

Op deze snel veranderende omstandigheden wordt maximaal ingespeeld. “Het bedrijf werd recent gevoelig versterkt met gespecialiseerde ingenieurs en geologen om beter aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Dankzij onze eigen studiedienst waarbij met behulp van een 3D-computersimulatiemodel de impact van de bemaling op de omgeving perfect kan worden gesimuleerd, kunnen we onze klanten maximaal ondersteunen bij het indienen van de bemalingsvergunning. We zitten bij G. Smeyers duidelijk opnieuw in een groeifase. De volgende jaren zal het bedrijf zeker nog verder evolueren. De toekomst ziet er dan ook meer dan rooskleurig uit”, besluit René Lambrechts.    


G. Smeyers NV

Bruggestraat 16, 2240 Zandhoven

T +32 3 484 40 57

E info@gsmeyers.be

www.gsmeyers.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details