Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Fliegl, de passie van een familie
Fliegl is sterk in materieel voor de bouw.

Fliegl, de passie van een familie

Trailerbouwer Fliegl in Tirpits is een naar Europese normen vrij grote trailerbouwer met een jaarproductie van 5300 voertuigen. Het bedrijf is de passie van de familie Fliegl en specialiseert zich niet in één branche, maar in verschillende. 

De rode draad in de geschiedenis van Fliegl is beslist de innovatiekracht en de passie van de familie Fliegl. Het begon in 1975 met ­Josef Fliegl, maar onder de zoon, Helmut Fliegl neemt de trailerbouw echt een vlucht met de oprichting van de Fliegl Fahrzeugbau GmbH in Triptis. 

Al in 2005 volgt de bouw en opening van een tweede trailerfabriek in Triptis, die bekend staat als Werk 2. In Werk 2 worden in 2006 nieuwe hallen bijgebouwd om de productie van trailers te stroomlijnen en komt er in 2008 een grootschalige spuit- en staalstraalinstallatie. Alle chassis krijgen hier een complete anti-roest behandeling, waardoor Fliegl een uitgebreide garantie tegen doorroesten kan aanbieden.

De productie wordt verder uitgewerkt met moderne robots en computergestuurde snijmachines voor de staaldelen. Fliegl bouwt namelijk zoveel mogelijk onderdelen zelf en dat gaat tot rongen, schuifdaken, vloeren, hang- en sluitwerk en nog veel meer. Door de automatisering zijn er relatief weinig werknemers betrokken bij de toch aanzienlijke productie in Werk 2 (230 arbeiders). De jongste realisatie op de site van Werk 2 is een enorme opslagplaats voor grondstoffen en half-afgewerkte producten. 

Het totale productpalet omvat allerlei huiftrailers en vrachtwagenopbouw, containerchassis van 20 tot 45 voet, trailers met afschuifsysteem, kipopleggers en kipaanhangwagens, semidieplader opleggers en aanhangwagens, tandemaanhangwagens voor de bouw en transport, aanhangers voor wissellaadbakken, dolly’s en ecocombi’s. 

In ons land wordt Fliegl vertegenwoordigd door Ludo Pauwels in Vlaanderen. Er wordt vooral gemikt op de bouwsector met platform- en kipaanhangwagens, kippers en trailers met afschuifsysteem en semidieplader aanhangwagens. De Waalse kant van het land wordt bewerkt door Sylvain Bonni van ­Carrosserie Bonni.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details