Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gebruiker en klant centraal als sleutel tot succes

Gebruiker en klant centraal als sleutel tot succes

Tijdens bauma presenteerde PERI tal van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bekistings- en steigertechnologie. De focus lag hierbij op innovatie, praktische systeemsupplementen en verdere ontwikkelingen. Brede aandacht was er voor digitale oplossingen en het uitgebreide scala aan diensten waarmee PERI het projectbeheer rondom bekistingen en steigers voor alle gebruikers voortdurend efficiënter, goedkoper en veiliger maakt. 

Uitgebreide gesprekken met klanten, informatiesessies en interessante live demonstraties. PERI nam tijdens bauma ruim zijn tijd in de volledige vernieuwde beurshal. “Bauma is en blijft dé toonaangevende vakbeurs voor onze branches. De ideale mogelijkheid dus om onze klanten en bezoekers te laten zien waar we de afgelopen drie jaar aan hebben gewerkt”, vertelt Alexander Schwörer, Managing Director Marketing en Sales van de PERI Group. “Bekistingen, steigers en diensten gaan hand in hand bij PERI. Op deze manier begeleiden we onze klanten door het hele proces van toegevoegde waarde. Naast producten en systemen spelen hierbij de onderwerpen dienstverlening, digitalisering en BIM een sleutelrol. Op bauma presenteerden we een heel waardevol aanbod waarmee we onze klanten naar de digitale toekomst willen begeleiden.”

MAXIMO en DUO
Met de paneelbekisting MAXIMO zette PERI tien jaar geleden een nieuwe standaard in de markt. Het gamma is nu verbreed met accessoires die steeds in ontwikkeling zijn. Het nieuwe MAXIMO consolesysteem MXK, een flexibel werkplatform met lichtgewicht consoles, kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij de MAXIMO en TRIO paneelbekisting. De modulaire opbouw en de lichtgewicht systeemcomponenten, die zonder gereedschap met de hand gebruikt kunnen worden, zorgen voor een snelle montage en tegelijkertijd voor een hoge economische efficiëntie.

De universeel toepasbare kunststofbekisting in een lichtgewicht constructie PERI DUO is op zijn beurt ontworpen als systeem dat kan worden gebruikt om funderingen, wanden, kolommen, vloeren en ringbalken te maken. PERI DUO heeft daarbij geen kraan of andere vormen van mechanisch transport of montagehulp nodig. Ter gelegenheid van bauma presenteerde PERI extra ontwikkelingen waarbij de nadruk lag op een nieuwe DUO plannings-app en reparatieset, waarmee lichte schade aan de bekistingsplaat eenvoudig kan worden hersteld op de werf.”

UP steigersysteem

PERI presenteerde in München een uitgebreid digitaal portfolio van productbegeleidende apps voor dagelijks gebruik.

Vloerbekisting en vloerschoren
De beproefde aluminium vloerbekisting SKYDECK heeft een breed toepassingsgebied, van woning tot industriële constructies met dikkere vloeren. Al geruime tijd verhoogt het SKYDECK platform, met leuning, de veiligheid aan de rand van bouwplatformen. Met het nieuwe SKY anker is nu een mobiel hijspunt beschikbaar met persoonlijke valbeveiliging voor veilig bekisten van bovenaf. Zoals elke SKYDECK component kan het SKY anker in slechts enkele stappen door één persoon worden geïnstalleerd, verwijderd en verplaatst. 

Onlangs werden tevens de PEP Ergo E-300 en PEP Ergo E-400 schoren op de markt geïntroduceerd, die – met hun tot 50 kN draagkracht – nieuwe dimensies qua draagkracht bereikten voor stalen vloerschoren. De eveneens op bauma gepresenteerde nieuwe schoorserie met de naam PERI PEP Alpha-2 is geschikt voor belastingen tot 3,6 ton, bij een optimale prijs-prestatieverhouding.

PERI UP steigersysteem
Dankzij de bijzondere constructie van de basiscomponenten verenigt het PERI UP steigersysteem de montagesnelheid van de gevelsteiger PERI UP Easy en de flexibiliteit van de modulaire steiger PERI UP Flex tot één systeem. PERI heeft meerdere vloerroosters ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van zijn gebruikers te voldoen. Het portfolio omvat nu roosters gemaakt van verschillende soorten materiaal voor toepassingen op het gebied van ambachtelijk werk, industrie en civiele techniek. Het PERI UP steigersysteem omvat nu ook een trapoplossing met een breedte van 67 cm, passend bij de standaardbreedte van de gevelsteiger PERI UP Easy.

UP steigersysteem

De talrijke bauma bezoekers kregen eveneens menig inzicht in de nieuwe 3D-betondruktechnologie.

Het geïntegreerde steigerprogramma van PERI (ISP) is een belofte voor de prestatieverbetering van PERI klanten Het biedt een intelligente oplossing om de productiviteit op industriële bouwplaatsen te maximaliseren. Door de steiger te integreren in de totale projectplanning kunnen PERI klanten kosten verlagen en tegelijkertijd de controle over de kritieke fases verbeteren. PERI levert daarvoor gedetailleerde kostenramingen op basis van de werkelijke steigerplanning. 

Bruggen- en tunnelbekisting
Het minimaliseren van het aantal verschillende systeemcomponenten voor diverse toepassingen en het elimineren van zo veel mogelijk speciale componenten is een zeer belangrijk aspect van de PERI ontwikkeling. Zowel voor bruggen- als voor tunnelbouw ontstonden, in nauwe samenwerking met de gebruikers, een aantal verdere en nieuwe ontwikkelingen die gepresenteerd werden op bauma. PERI kwam eveneens met een extra bevestigingsoplossing voor de VGK console, waarmee het toepassingsgebied uitgebreid wordt. 

Daarnaast werd ook een nieuwe systeemopbouw voor lage doorrijhoogtes en een volledig nieuwe systeemoplossing voor het verplaatsen van complete storts in de bruggenbouw – vanaf nu beschikbaar onder de naam VIL (VARIOKIT Incrementel Launching) – voorgesteld. In de afgelopen drie jaar heeft PERI gewerkt aan een nieuwe generatie van de VARIOKIT tunnelbekistingswagen. Dit civiele bekistingssysteem biedt tegenwoordig goedkope en flexibele oplossingen voor zowel open bouwmethoden als voor mijnbouw. 

Daarenboven werd het beursoptreden van PERI afgerond met een blik op de toekomst van de bouw op langere termijn, met onder andere een inzicht in de nieuwste 3D-betondruktechnologie. 

UP steigersysteem

PERI’s gloednieuwe expotent op bauma 2019.

Ook op Matexpo
Kon je er niet bij zijn op bauma in München? Niet getreurd, alle producten, innovaties en technologieën zullen ook terug te vinden zijn op de PERI stand tijdens de komende Matexpo. “Zet dus alvast 11 tot en met 15 september in je agenda”, besluit Peter Dillen, Managing
Director PERI BeNeLux.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details