Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Holcim (België) nv neemt Cantillana over

Holcim (België) nv neemt Cantillana over

Holcim neemt Cantillana, een Belgische onderneming die duurzame bouwmaterialen en -oplossingen levert, over en breidt hiermee zijn afdeling “Solutions and Products” uit.

  • Cantillana is marktleider in mortels, lijmen, isolatiesystemen en andere duurzame bouwoplossingen, met een geschatte netto-omzet van 80 miljoen euro voor 2022.
  • Deze transactie betekent een belangrijke stap vooruit in de groeistrategie van de Holcim-groep voor de afdeling “Solutions and Products”. Doelstelling is om dit segment tegen 2025 te laten uitgroeien tot 30% van de netto-omzet van de groep.
  • Cantillana versterkt  de afdeling “Solutions and Products” binnen Holcim na de recente overnames van PRB (FR), PTB-Compaktuna (BE) en Izolbet (POL).

Holcim heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van het Belgische bedrijf Cantillana, een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde bouwoplossingen met een geschatte netto-omzet van 80 miljoen euro voor 2022. Cantillana’s doorgedreven ervaring in mortels, lijmen en gevelbouwsystemen zal de positie van Holcim op het vlak van bouwrenovatie en energie-efficiënte oplossingen versterken en dit voortbouwend op de recente overnames van de PRB-groep in Frankrijk, PTB-Compaktuna in België en Izolbet in Polen. Met meer dan 200 werknemers en negen productiesites in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland zullen Cantillana’s aanwezigheid en productaanbod bijkomende synergieën opleveren voor de hele onderneming en de groei van “Solutions and Products” in Europa versnellen. 

Miljan Gutovic, Regioverantwoordelijke Europa, Midden-Oosten en Afrika: “Ik verheug me erop dat Cantillana de Holcim-familie vervoegt. Dit is een nieuwe stap in de uitbreiding van “Solutions and Products”, in het kader van onze strategy 2025: “Accelerating Green Growth”. Met deze aanwinst versterken we onze aanwezigheid in Europa nog meer, vooral op het vlak van bouwrenovatie en energiezuinige oplossingen. Voortbouwend op de ondernemende visie van de familie Stadsbader, kijk ik ernaar uit om te investeren in de volgende groeifase van deze onderneming en heet ik hun werknemers hartelijk welkom in de Holcim-familie. Samen kunnen we een grotere rol spelen in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen.”

Bart Daneels: “De familie Stadsbader en Holcim België kennen elkaar heel goed, omdat ze al jaren partners zijn. Deze overname onderstreept het vertrouwen en het partnerschap tussen Cantillana en Holcim en versterkt ook de aanwezigheid van Holcim België op de markt van de mortels, lijmen, isolatiesystemen en andere duurzame bouwoplossingen. Het productaanbod is uitermate complementair met dat van het bedrijf PTB-Compaktuna dat onze rangen eerder dit jaar vervoegde. Ik heet onze nieuwe collega’s alvast hartelijk welkom!”

Cantillana is een privébedrijf gevestigd in België en voor 100% eigendom van de familie Stadsbader. Het werd in 1875 opgericht in Sint-Niklaas (België) als filiaal van een bouwonderneming en in 1982 overgenomen door de Stadsbader-groep. Cantillana’s geografische aanwezigheid is sterk complementair met de PRB-groep, net zoals het productaanbod met dat van PTB-Compaktuna. 

Met deze overname schakelen we een versnelling hoger in het uitrollen van Holcim’s strategie voor 2025: “Accelerating Green Growth”. Doel is om het segment “Solutions and Products” uit te breiden tot 30% van de nettogroepsomzet tegen 2025.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details