Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Holcim (België) nv neemt Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.®) over, een van de belangrijkste Belgische producenten voor de bouw- en industriesector.

Holcim (België) nv neemt Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.®) over, een van de belangrijkste Belgische producenten voor de bouw- en industriesector.

  • P.T.B.®, opgericht in 1957 en gelegen in Zwijnaarde (Gent), is momenteel een van de belangrijkste Belgische producenten van oplossingen en speciale producten voor de bouw- en industriesector. Het bedrijf heeft een zakencijfer van 20 miljoen euro.
  • Met COMPAKTUNA®, kernproduct en sinds jaren marktleider in België, vestigde P.T.B.® zijn imago binnen de sector.
  • Dankzij zijn andere erkende merken engageert P.T.B.® zich ten volle voor innovatie en is het een expert in bouwproducten.
  • P.T.B.® is IS0 9001 gecertificeerd sinds 2005 en lid van FEPROMA, de vereniging voor producenten van Bouwmaterialen.
  • Deze transactie betekent een belangrijke stap voorwaarts in de strategie van de Holcim-groep om zijn bedrijfssegment “Solutions & Products” te versnellen. Doelstelling is om dit segment tegen 2025 te laten uitgroeien tot 30% van het zakencijfer van de groep.

Holcim ondertekende een akkoord voor de overname van het Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.®), toonaangevend Belgisch producent van gespecialiseerde producten voor de bouw- en industriesector. De activiteit van P.T.B.® is complementair aan deze van Holcim België.  Dankzij deze transactie zal de Holcim-Groep de bouwsector een compleet gamma van meer dan 80 hoogwaardige producten kunnen aanbieden, gaande van additieven voor mortel en beton, producten voor de voorbereiding van ondergronden, lijmen, mortels, pleisters tot afwerkingsproducten.

Aan het commerciële beleid van P.T.B.® verandert niets. Het bedrijf zet zijn werkzaamheden als onafhankelijke entiteit verder, maar doet dit vanaf nu binnen de Holcim-Groep. 

P.T.B.® kan voortaan rekenen op de expertise en ervaring van de Holcim-Groep ter versterking van het aanbod aan zijn klanten.

Als marktleider in het segment van hoogwaardige gespecialiseerde producten, beantwoordt P.T.B.® aan de noden van bouwspecialisten en biedt het innovatieve oplossingen aan zijn klanten.

Als modern en dynamisch bedrijf beschikt P.T.B.® over ultramoderne centra voor R&D en kwaliteitscontrole en een groot netwerk van distributiepunten, voornamelijk in België.

Deze overname is een verdere versnelling van Holcim’s “Strategy 2025 – Accelerating Green Growth”, die erop gericht is de Solutions & Products-activiteiten tegen 2025 uit te breiden tot 30% van de netto-omzet van de groep. Dit door zijn positie te verstevigen in de aantrekkelijkste segmenten van de waardeketen in de bouw, van dakbedekking tot herstelling en renovatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details