Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Hoogwaardige deksels en straatkolken voor luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Hoogwaardige deksels en straatkolken voor luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Meer dan welke omgeving ook zijn luchthavens onderhevig aan extreem zwaar verkeer. Niet alleen het asfalt maar ook de deksels en roosters moeten bestand zijn tegen die hoge belasting. Voor de modernisering van de Internationale Luchthaven van Kortrijk-Wevelgem I.L.K.W. doet bouwbedrijf Stadsbader daarom beroep op de producten en expertise van EJ. 

Pompputten met meerdelige controleluiken.

 

EJ is wereldleider in het ontwerp, de productie en de distributie van oplossingen voor afsluitinrichtingen voor wegenistoepassingen, waterleidingen, rioleringen, telecom en infrastructuur-netwerken. Ook in België versterkt EJ zijn positie. “Zo is bijvoorbeeld onze samenwerking met aannemer Stadsbader de afgelopen tijd sterk toegenomen”, aldus Michel Vermeire. “Zij zien ons als een betrouwbare partner in het aanleveren van een breed gamma BENOR/COPRO- gecertificeerde riooldeksels, meervoudige controleluiken en straatkolken voor zowel hun publieke als private werven. Een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, snelle leveringstermijn en strakke opvolging hebben hun vertrouwen in ons sterk doen groeien.”

Voor de werf Internationale Luchthaven van Kortrijk-Wevelgem I.L.K.W. koos de firma Stadsbader, in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Sweco, EJ als partner.

Internationale luchthaven

Een van de vele toepassingsgebieden van de producten van EJ is de luchthavensector. Voor de werf Internationale Luchthaven van Kortrijk-Wevelgem I.L.K.W. – opgestart in juni van dit jaar – koos de firma Stadsbader, in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Sweco, EJ als partner. Michel Vermeire: “De infrastructuur van de luchthaven zal sterk worden gemoderniseerd met onder andere de aanleg van een nieuwe taxibaan en de integratie van een luchthaven-gebonden zone. Afhankelijk van de zone zal ofwel klasse D400 ofwel F900 ingezet worden. Voor de wegeniswerken zullen zowel SOLO riooldeksels in D400 als DUO deksels in F900 worden aangeleverd. Voor de straatkolken werden AQUARIO straatkolken met 2 driehoekige roosters voor geulen 300 en 500 mm gekozen. De pompputten zullen uitgerust worden met ERMATIC® meerdelige controleluiken zowel in D400 als in F900.”

Lichtere elementen zorgen voor efficiënter transport.

Oplossingen

EJ stelt een breed gamma voor met een sterke focus op vernieuwing. Continu worden producten ontwikkeld die oplossingen bieden op het vlak van ergonomie met heflast <25 kg, het vermijden van lawaaihinder door het principe van driepuntzitting, beveiliging, onderhoud en gebruiksvriendelijkheid. EJ streeft ernaar ook op het vlak van duurzaam ondernemen vooruit te zijn. Onze fabriek scoort ieder jaar beter op het gebied van CO2-emissie, recuperatie van opgewekte energie en recyclage van materialen. Veiligheid en welzijn van alle medewerkers draagt EJ hoog in het vaandel.     

Het PERFECT-systeem: putten die van A tot Z geproduceerd worden in een mal, zonder enige imperfectie.

 

“De aannemer heeft bewust voor deze oplossing gekozen door het hoger rendement die onze putten bieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details