Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Investeren in ledverlichting loont

Investeren in ledverlichting loont

De meeste Tl armaturen kunnen vervangen worden door Led panelen. Led verlichting is een stuk efficiënter omdat het duurzaam en energiebesparend is. Een goede investering dus die tevens milieuvriendelijk is.

Energielabel

Energiebesparing is niet meer vrijblijvend. Voor kantoorpanden zijn er regels opgesteld om te voldoen aan de nieuwe energie labels. Vanaf 2023 dienen commerciële ruimten te voldoen aan het energielabel C. Zonder dit label kunnen deze panden niet meer verkocht of verhuurd worden. Vanaf 2030 geldt de energielabel A. Deze maatregelen zijn er om de CO-2 uitstoot te reduceren. Kantoren en andere gebouwen zijn verantwoordelijk voor ruim 40% van het nationale energieverbruik. De besparing met led verlichting is minimaal dertig procent op het huidige gebruik.

Led tl-buizen

Door energiezuinige T5 buizen te plaatsen in plaats van oude tl-buizen is er tot 50 procent op de energiekosten te besparen. De T5 buizen passen met enkele aanpassingen in de bestaande armaturen. Led tl lamp kopen betekent in feite dus besparen. Bij een 50 procent reductie op de kosten wordt de investering binnen twee jaar terugverdiend. Naast de energiebesparing is de levensduur drie keer zo hoog.

Typen

Van tl-lampen zijn er twee typen te verkrijgen; de t8 en de t5. Het verschil is enerzijds de diameter en anderzijds het verbruik. De t5 tl lampen zijn een opvolger van de t8 tl lampen. Een t5 tl lamp heeft een diameter van ongeveer 1,5 cm, terwijl een t8 tl lamp een diameter van ongeveer 2,5 cm heeft.

Het is erg belangrijk om een juiste lichtverdeling en verlichtingssterkte (Lux) te hebben. Een werkplek op kantoor heeft 350 tot 500 lux nodig en bij een vergaderruimte is de norm 300 tot 500 lux. Bij accuraat werken is 750 lux een vereiste op basis van NEN richtlijnen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details