Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Jan De Nul haalt installatiecontract binnen voor Deense offshore windparken Vesterhav Nord & Syd

Jan De Nul haalt installatiecontract binnen voor Deense offshore windparken Vesterhav Nord & Syd

  • Jan De Nul zal 41 windturbines van elk 8.4 MW transporteren en installeren voor de Deense kust.
  • Deze windmolenparken zullen jaarlijks 380.000 Deense gezinnen van groene energie voorzien.
  • Het einde van de werken is voorzien voor augustus 2023. 

Jan De Nul Group zal in opdracht van Vattenfall instaan voor het transport en de installatie van de windturbines voor de offshore windparken Vesterhav Nord & Syd. Eens operationeel, zullen deze Deense windparken voorzien in het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 380.000 gezinnen. Jan De Nul zal voor dit project het jack-up installatieschip Vole au vent inzetten. 

In totaal zal Jan De Nul 41 Siemens Gamesa windturbines installeren. Om de componenten van deze turbines zeevast te kunnen transporteren, is een ontwerp op maat nodig. Jan De Nul zal zelf instaan voor dit ontwerp, toezien op de fabricage ervan en de effectieve ombouw van het scheepsdek uitvoeren. Verder ontfermt Jan De Nul zich ook over de nodige gerelateerde studies  voor de installatie van de windturbines. 

Jan Van Impe, Area Manager Offshore Renewables Jan De Nul Group: “We zijn vereerd met de toekenning van dit contract. Het bevestigt de vaste waarde en betrouwbare partner die we in de hernieuwbare offshore sector zijn. Recent installeerden we nog 72 windturbines voor het grootste offshore windpark in Denemarken, Kriegers Flak. We kijken ernaar uit om samen met Vattenfall verder te bouwen op deze ervaring.”

Bart Willems, Commercieel verantwoordelijke Offshore Wind Jan De Nul GroupDenemarken trekt zwaar de kaart van de groene energieproductie. Dit project is een mijlpaal en het maakt ons trots dit samen met hen te mogen realiseren. We hebben het materieel, de ervaring en motivatie om dit soort uitdagende projecten te realiseren.” 

Beide windparken situeren zich voor de Deens oostkust en zullen tegen eind 2023 operationeel zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details