Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad
Koers bestaat intussen meer dan honderd jaar en mocht daarom het Predicaat Hofleverancier van de Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangen.

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Het klimaat verandert en de aarde warmt op, de zorgen hierover zijn ontzettend groot. De klimaatverandering en de wereldwijde opwarming van de aarde heeft namelijk grote gevolgen voor mens en natuur. Om dit te minimaliseren, spannen gelukkig steeds meer organisaties en overheden zich in om de veranderingen in ons klimaat aan te pakken. Een beginnende oplossing is om bijvoorbeeld materialen zoals asfalt en beton, welke veel warmte vasthouden, te vervangen door materialen die de omgevingstemperatuur positief beïnvloeden en het water goed afvoeren naar bijvoorbeeld de bomen, zonder uit te spoelen. Halfverhardingen zijn een mooi alternatief hiervoor. Ze hebben niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar bieden ook een groot aantal praktische voordelen.

Een gekende specialist inzake halfverhardingen is Koers, die met KoMex en DurEko-mix unieke oplossingen in huis heeft.

Een gekende specialist inzake halfverhardingen is Koers, die met KoMex en DurEko-mix unieke oplossingen in huis heeft. KoMex is beschikbaar in vijf varianten: rood, geel, antraciet, naturel en BIO. Bovendien, komt bij de productie van de Koersmix halfverhardingen geen CO2 vrij in tegenstelling tot asfalt en beton. DurEko-mix is beschikbaar in twee varianten, grijs en BIO, en vormt een goed alternatief voor schelpenpaden. Wat de halfverhardingen van Koers onderscheidt, is het zelfherstellend vermogen, de hoge erosiebestendigheid en de grote draagkracht. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, rolstoelvriendelijk, scheuren ze niet onder invloed van bijvoorbeeld boomwortels en hebben ze minder last van ingroei van onkruid. Zo kan het gebruik van onkruidverdelgende middelen meteen drastisch gereduceerd worden. 

Plantaardig bindmiddel

Enkele jaren geleden kwam de KoMex BIO-variant op de markt. Deze halfverharding wordt gebonden middels een plantaardig bindmiddel en heeft een natuurlijke uitstraling. Dat is een van de redenen waarom er steeds vaker voor gekozen wordt. Naast dat deze halfverharding een zelfherstellend vermogen heeft, neemt de BIO variant ook water op. Zelfs bij regenachtig weer spoelt de weg niet uit en bij droogte ontstaat er nauwelijks verstuiving. De BIO-variant is geschikt voor vele toepassingen, waaronder trage wegen, maar ook zwaarder verkeer vormt geen probleem.

KoMex naturel dreef naar kasteel in Plantentuin Meise.

Plantentuin Meise

De halfverhardingen van Koers worden steeds meer gekozen in België, zo ook Plantentuin Meise. In 2016 werd voor de eerste keer KoMex naturel aangelegd in de plantentuin. In de daaropvolgende jaren zijn hier heel wat andere mooie projecten met Koersmix gerealiseerd, zoals in de voetpaden bij de fontein, bij het Houtmuseum en de Rozentuin. De Koersmix bevalt prima en de Plantentuin is uiterst tevreden over de uitgevoerde werken. Dit jaar is de aanleg van de ingang van Meise-Dorp gerealiseerd met de halfverhardingen KoTRec BIO en KoMex naturel. De kasseiendreef bij de hoofdingang is beiderzijds voorzien van een comfortabele wandelstrook van KoMex naturel.

Halfverhardingen hebben niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar bieden ook een groot aantal praktische voordelen.

Hofleverancier

Koers bestaat intussen meer dan honderd jaar en mocht daarom het Predicaat Hofleverancier van de Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangen. Dat is een speciale titel voor kleine en middelgrote bedrijven die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Naast halfverhardingen voor wandel- en fietspaden, produceert Koers tevens mengsels die geschikt zijn voor zwaardere belastingen zoals landbouwwegen en parkings. Koers kan de wegen ook volledig aanleggen en onderhouden en biedt zo een totaalpakket aan. Op donderdag 12 mei 2022 staat Koers op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussels Expo.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details