Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Minister Lydia Peeters bezoekt werf R4 Melle/Merelbeke die terug werd heropgestart

Minister Lydia Peeters bezoekt werf R4 Melle/Merelbeke die terug werd heropgestart

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld) bezocht vandaag de werf op de R4 tussen Melle en Merelbeke en keek hoe de corona-maatregelen daar nageleefd werden. Deze werf werd stilgelegd bij de start van de corona uitbraak. In samenspraak met aannemer Stadsbader en door het nemen van de nodige beschermingsmaatregelen, is deze werf terug opgestart.

Vlaams minister Lydia Peeters richtte zich eind maart tot de sector van de wegenbouwers en riep op om zoveel mogelijk wegenwerken uit te voeren of herop te starten. Met de invoering van de corona-maatregelen is er namelijk weinig verkeer en kunnen werken in een veilige omgeving uitgevoerd worden. Zeker werven die gepaard gaan met een groot veiligheidsrisico of die veel hinder veroorzaken en werven die in een groter geheel kaderen, wil de minister snel vooruit zien gaan.

De werf R4 tussen Melle en Merelbeke is zo’n werf die stilgelegd werd bij de uitbraak van corona. De werf maakt deel uit van de ‘grote werven 2020’ van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Daarenboven is het een cruciale werf omdat pas nadat deze afgerond is, de werken aan het viaduct Gentbrugge kunnen beginnen.

Ondertussen heeft Stadsbader beslist om de werken terug te hervatten. Minister Lydia Peeters en AWV zijn dan ook zeer tevreden dat de werken op een veilige manier terug zijn opgestart.

Vlaams minister Lydia Peeters: “We hebben op dit moment het voordeel dat er veel minder verkeer is op onze wegen en dat moeten we maximaal benutten voor onze wegenwerken. De werf op de R4 is een belangrijke werf voor ons en als we deze kunnen afronden met minder hinder dan normaal, is dit een win-win situatie voor iedereen.”

Veiligheidsmaatregelen op de werf

Op de werf worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om de hygiëne en social distancing te garanderen voor alle werknemers. Zo voorziet Stadsbader een bassin met water en zeep aan het begin van de werf om de handen te wassen en zijn er handgels voorzien. Social distancing wordt ten alle tijden gerespecteerd op de werf maar ook tijdens het vervoer van en naar de werf. Stadbader voorziet apart vervoer voor de werknemers zodat ze niet allemaal samen in één voertuig zitten.

Minister Lydia Peeters hoop dat er een maximaal aantal werken terug opgestart zullen worden en dat deze werf een voorbeeld kan zijn voor anderen. “De aannemer doet er alles aan opdat de werknemers in veilige omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. De gezondheid van de werknemers blijft natuurlijk het allerbelangrijkste”, aldus Lydia Peeters.

Bron: Lydiapeeters

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details