Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Molcon Interwheels is meer dan een betrouwbare distributeur
Molcon Interwheels is verdeler van het Indische BKT, één van ’s werelds meest toonaangevende producenten van banden voor OTR- en andere toepassingen in de agrarische en industriële markt.

Molcon Interwheels is meer dan een betrouwbare distributeur

Molcon Interwheels profileert zich al jaren als een totaalleverancier in de markt van banden en wielen voor de landbouwsector, voor off the road-toepassingen (OTR), voor de industrie en recent ook voor de vrachtwagensector. Met de eigen productie van hoogwaardige wielen op maat als extra troef is Molcon Interwheels een ideale partner voor constructeurs en handelaars met behoefte aan een snelle levering, advies op maat en de juiste technische kennis.

Ook voor de infrasector heeft Molcon Interwheels heel wat te bieden. Zo is het onder andere verdeler van het Indische BKT, één van ’s werelds meest toonaangevende producenten van banden voor OTR- en andere toepassingen in de agrarische en industriële markt. “BKT is een gerenommeerde speler op het vlak van banden en beschikt over een compleet OTR-gamma voor wielladers, dumpers, machines die in de mijnbouw of haven actief zijn … En dat in alle soorten maten en profielen”, vertelt Marcel Kole, senior area manager bij Molcon Interwheels. “Een bezoek aan één van de vier fabrieken in India leerde mij dat er enorm veel knowhow ter plekke aanwezig is. Er wordt gewerkt met heel ervaren mensen en ze beschikken over eigen R&D-afdelingen die continu bezig zijn met ontwikkelen, innovatie en onderzoek. En de kwaliteit van BKT-banden moet niet onderdoen voor die van A-merken.”

Molcon Interwheels profileert zich al jaren als een totaalleverancier in de markt van banden en wielen voor de landbouwsector, voor off the road-toepassingen (OTR), voor de industrie en recent ook voor de vrachtwagensector.

Totaalpakket

Het marktpotentieel van een merk als BKT, maar bijvoorbeeld ook het door Molcon Interwheels verdeelde Techking, is bijzonder groot. En Molcon Interwheels wil voor deze merken binnen Europa de beste schakel zijn tussen de producenten en de gebruikers van wielen en banden, met een marktleiderschap in de Benelux. Marcel Kole: “En we kunnen de klant zelfs een totaalpakket aanbieden dankzij onder andere onze eigen Molcon wielen, een premium huismerk dat geheel op maat voorzien kan worden.”

Kennis in huis

Maar Molcon Interwheels is meer dan een betrouwbare verdeler van banden en wielen. Ook de technische kennis is in huis aanwezig. “Onze verkopers zijn getraind om een juist beeld te schetsen van de noden van de klant om zo de beste en meest duurzame oplossing op maat aanbieden. Voor de meest complexe zaken gaat onze expert zelfs samen met de klant de omstandigheden inspecteren. Een persoonlijke, klantgerichte aanpak is onze prioriteit. Zo polsen we ook geregeld bij onze klanten wat de noden zijn, om die info vervolgens te bespreken met onze leveranciers.”

Zo stond Molcon Interwheels mee aan de wieg van de Techking 445/95R25 kraanband die onder andere gebruikt wordt door Mammoet en Sarens. “In samenspraak met Techking hebben we deze band ontwikkeld. Wat de levensduur betreft, benadert deze band de A-merken, maar hij kost maar iets meer dan de helft. Deze ontwikkeling is een mooi voorbeeld van de manier waarop wij steeds meedenken met onze klanten. Onze unieke expertise en ervaring vormen samen met onze uitstekende klantenrelaties al meer dan een halve eeuw de basis voor een leidende positie in de markt”, besluit Marcel Kole.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details