Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe bouwchemiespecialist mikt op duurzame partnerrelaties
Met repair, waterproofing, road & infrastructure, covering & protection en industrial flooring mikt EUCOCHEM op vijf peilers.

Nieuwe bouwchemiespecialist mikt op duurzame partnerrelaties

“EUCOCHEM helpt en adviseert zijn klanten van a tot z gedurende het hele project en doet dat met een grote focus op kwaliteit en technische ondersteuning”, aldus Managing Director Bert Dendooven.

Tekst | Niels Rouvrois  Beeld | EUCOCHEM

Bert Dendooven kan teren op een sterke basis van meer dan 15 jaar ervaring in de sector. “Vanaf het begin was het al snel duidelijk dat voor mij de combinatie van chemie en bouw het perfecte huwelijk was”, klinkt het. “De job werd dan ook al snel een passie. Door de jaren heen deed ik steeds meer ervaring op en dit in de meest uiteenlopende projecten. Oprecht dank ik de mensen die mij geïntroduceerd hebben in de wereld van de bouwchemie. Ze waren mijn mentors waar ik ontzettend veel van heb mogen leren. Maar na ongeveer 15 jaar was het tijd om een eigen weg in te slaan.”

EUCOCHEM primer en bitumengebaseerde waterdichting.

En zo werd eind vorig jaar EUCOCHEM boven de doopvont gehouden. “Maar dan was daar plots corona”, vertelt Bert Dendooven. “Niet ideaal voor een beginnende ondernemer, maar ik heb er een positief verhaal van gemaakt. Corona gaf mij tijd om mezelf nog beter voor te bereiden en het was een goeie training in het hebben van geduld (lacht). Het doel was om in september en oktober de producten te commercialiseren, maar in juni kwamen al de eerste bestellingen en intussen zijn ook de eerste referenties binnen.”

Ruim productgamma

Met repair, waterproofing, road & infrastructure, covering & protection en industrial flooring mikt EUCOCHEM op vijf pijlers. En het productgamma is ruim. Reactieve harsen om te injecteren, kunstharsvloeren voor de industrie of voor parkeerdekken, hydrofoberende middelen, tegellijmen, mortels, verven, lijmen en siliconen … het zijn maar enkele voorbeelden. Wat de productkeuzes betreft, spelen ecologie en duurzaamheid geen onbelangrijke rol voor EUCOCHEM.
Bert Dendooven: “We proberen dagdagelijks met al onze partners te werken aan meer ecologisch en duurzaam ondernemen. Door bijvoorbeeld het gebruik van ecologisch verantwoorde grondstoffen of het aanbieden van producten op basis van gerecycleerde materialen. Met bouwchemie kan je de levensduur van bestaande en nieuwe structuren enorm verlengen. Zo kunnen ook wij ons steentje bijdragen.”

Als bouwchemiespecialist voor de Benelux-markt helpt en adviseert EUCOCHEM zijn klanten van a tot z gedurende het hele project.

Dicht bij de klant

Bouwchemie is meer dan enkel producten verkopen. EUCOCHEM streeft naar geavanceerde oplossingen en systemen op maat. “Van bouwheer, architect en ingenieur tot (onder)aannemer, uitvoerder en dealer. Wij bieden de klant oplossingen, systemen en producten aan die worden gebruikt in de meeste bouwtoepassingen. Als bouwchemiespecialist voor de Benelux-markt helpt en adviseert EUCOCHEM zijn klanten van a tot z gedurende het hele project. En dat met eigen producten onder het EUCOCHEM-label en als een officiële Benelux-dealer van Cermix. EUCOCHEM is een speler die dicht bij zijn klanten staat en duurzame partnerrelaties opbouwt. Kwalitatieve producten en technische ondersteuning gaan hand in hand”, besluit Bert Dendooven.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details