Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe generatie leidingsys­temen is sterker, slimmer en sneller

Nieuwe generatie leidingsys­temen is sterker, slimmer en sneller

Het veelzijdige Dyka Solydo systeem biedt heel wat oplossingen voor de aanleg van buitenrioleringen. De nieuwe generatie leidingen wordt vervaardigd uit polypropeen en is bijgevolg zo goed als onverwoestbaar.

Sinds 1957 produceert Dyka kunststof leidingsystemen. Sven Hellings, accountmanager bij Dyka: “Wij produceren leidingsystemen die onder meer gebruikt worden voor binnen- en buitenrioleringen, hemelwater-afvoersystemen, systemen voor infiltratie en buffering van hemelwater, gasleidingen, data- en telecomleidingen. Ondertussen is Dyka uitgegroeid tot een internationale totaalaanbieder van duurzame oplossingen voor water-, gas-, lucht-, riool- en energienetwerken. Dyka België maakt sinds 1989 deel uit van de Tessenderlo Group, met productievestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Polen, Duitsland en Hongarije.”

“Er werd veel aandacht besteed aan de efficiëntie en het gebruiksgemak.”

Tot 30 % sneller

Dankzij het lichte materiaal, de voorgemofte buizen en de ‘one seal fits all’-verbindingsring zijn projecten tot wel 30 % sneller uit te voeren. “Het leidingsassortiment PP-Solydo is, net als de PVC-leidingen, sneller te installeren dan traditionele rioolbuizen. Er werd veel aandacht besteed aan de efficiëntie en het gebruiksgemak. Per vrachtwagen kunnen er meer buizen vervoerd worden en is een kraan haast overbodig, gezien de buizen en putten eenvoudig handmatig te plaatsen zijn. 

Bovendien zijn ze dankzij hun hoge impact- en schokresistentie ideaal voor aanleg in gebieden met een grote en zware verkeersdrukte. De Solydo PP-HM-buizen bevatten tevens een compleet hulpstukkenassortiment. “Dat maakt het PP-Solydo systeem het ideale product voor de aanleg of renovatie van wegenisriolering”, aldus Sven Hellings. 

Per vrachtwagen kunnen er meer buizen vervoerd worden en is een kraan haast overbodig.

Betrouwbaarheid

Niet alleen is het Dyka PP-Solydo systeem efficiënter, het is ook betrouwbaarder dan de meeste traditionele oplossingen. Sven Hellings: “We focussen op de betrouwbaarheid na installatie. Bij riolering met Solydo doen er zich 75 % minder defecten voor dan bij traditionele rioolbuizen in grès of beton. Het PP-materiaal is erg sterk en daardoor is de kans op lekkage erg klein, een belangrijk argument voor steden en gemeenten. Met PP-Solydo bieden we de rioolbeheerders en gemeenten de mogelijkheid om meer te doen met hun budgetten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details