Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe managing director voor Yanmar Compact Equipment EMEA

Nieuwe managing director voor Yanmar Compact Equipment EMEA

Damiano Violi is sinds 1 april de nieuwe managing director van Yanmar Compact Equipment EMEA. De aanstelling van Violi benadrukt de drang van Yanmar om internationaal te groeien en zich te profileren als marktleider in de wereld van compacte machines.

Met een ruime ervaring in projectmanagement en commerciële functies bij verschillende internationale organisaties, zal de nieuwe managing director binnen de divisie een belangrijke leidende rol spelen. Voordat hij bij Yanmar terechtkwam, bekleedde Violi de functie van Industrial Control & Protection Operations Director bij Eaton. Daarnaast werkte hij eerder ook voor bedrijven als Honeywell en Case New Holland.

Damiano Violi is de opvolger van  Giuliano Parodi, die na de succesvolle ontwikkeling van de Europese vestiging terugkeert naar zijn rol als CEO van Yanmar Compact Equipment Co. Ltd. De komende maanden zal Violi nauw samenwerken met het leidinggevende team om de rentabiliteit, het pan-Europese marktaandeel en de merkbekendheid verder te vergroten.

“Het is een echte eer om Yanmar Compact Equipment EMEA, een merk dat synoniem staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie, te mogen vervoegen”, vertelt Damiano Violi. “In de afgelopen vier jaar heeft het bedrijf een sterk, getalenteerd team opgebouwd en een grote dynamiek gecreëerd. Van de integratie van Yanmar Compact Duitsland (met zijn historische merk Schaeff) tot nieuwe organisatiestructuren en de ontwikkeling van een wereldwijd geprezen productportfolio, dit harde werk heeft Yanmar in de perfecte positie gebracht om internationale expansie-ambities te verwezenlijken, met behoud van de kernwaarden van het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om hierin een sturende rol te spelen.”

Giuliano Parodi, CEO van Yanmar Compact Equipment EMEA, is opgetogen met de komst van Damiani Violi: “Met de benoeming van Damiano heb ik er vertrouwen in dat we een geweldig nieuw lid hebben toegevoegd aan onze groeiende familie. Deze aankondiging is de volgende stap in onze strategische ambitie om een ​​leider te worden in de markt voor compacte machines.”

Voor meer informatie over Yanmar Compact Equipment EMEA of het volledige productfolio van Yanmar: https://www.yanmarconstruction.eu/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details