Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe productiehal voor nog efficiënter maatwerk
“Dankzij onze nieuwe 2.000 m² grote productiehal kunnen nog optimaler en efficiënter maatwerk leveren.” – Tom Henneman

Nieuwe productiehal voor nog efficiënter maatwerk

In opdracht van PIPELIFE produceert en levert DS PLASTICS Watertight Solutions voor het project INEOS Project ONE alle inspectieputten, zowel voor DWA als RWA. “Dankzij onze nieuwe 2.000 m² grote productiehal kunnen nog optimaler en efficiënter maatwerk leveren”, vertelt Tom Henneman van DS Plastics Watertight Solutions.

Project ONE vestigt een nieuwe maatstaf in de industrie, met een koolstofvoetafdruk die minder dan de helft bedraagt van de beste vergelijkbare Europese kraakinstallaties. De installatie heeft bovendien het potentieel om te evolueren naar net zero aangezien het voor zijn energievoorziening vandaag reeds gebruik maakt van de waterstof die vrijkomt als bijproduct uit het kraakproces en dit kan opdrijven naar 100 % zodra voldoende externe waterstof ter beschikking komt. De volledige industriële site die wordt opgetrokken moet uiteraard ook voldoen aan alle normen betreffende vuilwaterafvoer en het beheersen van regenwater. DS PLASTICS Watertight Solutions zorgt voor de juiste schakels tussen de leidingen zodat er voldoende inspectiemogelijkheden zijn en de site beschikt over een probleemloos maar complex afvoersysteem. De rioleringswerken worden uitgevoerd door Aertssen.

We slagen erin om 15 tot 20 inspectieputten per week te leveren

Prefab inspectieputten op maat

Een bijzonder project dus, en dat is het zeker ook voor DS PLASTICS Watertight Solutions. Uiteraard omwille van de grootte en prestige van het project op zich, maar vooral omdat dit voor de specialist in waterbehandeling en – beheersing het eerste grote project is dat wordt gerealiseerd vanuit de nieuwe productiehal die begin dit jaar in gebruik werd genomen. Tom Henneman: “We beschikken nu over een 2.000 m² groot atelier waar we allerhande lasconstructies maken in polyetheen, van zwemvijvers tot grote op maat gemaakt inspectieputten. Maatwerk is voor DS PLASTICS Watertight Solutions eigenlijk standaardwerk. Alles wat we maken is op maat van de klant en we hebben nu de faciliteiten om nog grotere stukken en hogere aantallen te maken. En om meer mensen tewerk te stellen.”

In opdracht van PIPELIFE produceert en levert DS PLASTICS Watertight Solutions voor het project INEOS Project ONE alle inspectieputten, zowel voor DWA als RWA.

150 inspectieputten

De meerwaarde van de nieuwe productiehal is groot. Dat blijkt ook uit dit volumineuze project voor PIPELIFE. “Het project is groot in aantallen en ook de stukken afzonderlijk zijn behoorlijk lijvig”, aldus Tom Henneman. “In totaal gaat het om een 150-tal op maat gemaakte inspectieputten met een diameter van 800 en een diameter van 1000. Zowel bolle bodem putten als putten met profielbodem worden in beide diameters geleverd. Dit behoort voor DS PLASTICS Watertight Solutions binnen deze divisie zeker tot de grotere projecten op jaarbasis. Dat we nu over meer productieruimte beschikken, vergemakkelijkt dit proces. In het verleden gebeurde het wel eens uitzonderlijk dat we een project niet konden aannemen omwille van de beperktere ruimte voor heel grote afmetingen. Bovendien hebben we niet alleen meer ruimte, we kunnen het productieproces ook optimaliseren en zo veel efficiënter werken. Waar we vroeger meerdere kleine batches moesten maken, kunnen we nu meer in één keer produceren.”

Het project is groot in aantallen en ook de stukken afzonderlijk zijn behoorlijk lijvig

Korte doorlooptijden en flexibiliteit

Ook technisch zorgt de vraag van PIPELIFE voor de nodige uitdagingen. Tom Henneman: “PIPELIFE is producent van onder andere polypropyleen (PP) buizen tot heel grote diameters. Onze inspectieputten moeten daar perfect waterdicht op kunnen aansluiten en daarom ontwikkelden we volledig op maat gemaakte moffen waar de Pragma geribbelde buizen inpassen. Het is dit soort maatwerk waarvoor we gekend staan bij onze klanten. Daarnaast zijn ook de enorme korte doorlooptijden en flexibiliteit van DS PLASTICS Watertight Solutions een grote meerwaarde voor de klant. En uiteraard de kennis die ervoor nodig is om op maat gemaakte elementen te maken.”

En die korte doorloopperiode mag heel letterlijk genomen worden. Amper een goede week nadat de detailplannen DS Plastics bereikten werden de eerste op maat gemaakte inspectieputten al geleverd. “Dat betekent onmiddellijk de plannen vertalen naar productietekeningen en aansluitend beginnen produceren en uitleveren. Omdat het zo snel moet gaan, communiceren we ook rechtstreeks met de aannemer en opdrachtgever om bepaalde technische details te bespreken en tekeningen te laten valideren. Riolering situeert zich in de eerste fase van de werf in dit project. Er werd quasi onmiddellijk met de afwatering en de riolering gestart, wat betekent dat onze inspectieputten zo snel mogelijk geleverd moeten worden. Een standaardproduct als buizen pakt ons natuurlijk op snelheid, maar we slagen er toch in om 15 tot 20 inspectieputten per week te leveren”, besluit Tom Henneman.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details