Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nutsleidingenspecialist toont expertise in spraakmakend project
Van den Berg voert een boring van maar liefst 667 m uit voor dok Zeebrugge.

Nutsleidingenspecialist toont expertise in spraakmakend project

Van den Berg, onderdeel van Besix Group, voert er een gestuurde boring uit van maar liefst 667 m. Deschacht Nutsleidingen levert de mantelbuizen voor deze hooggespecialiseerde operatie. “Onze bedrijfseenheid Nutsleidingen specialiseert zich in de toelevering van materialen voor deze technieken”, aldus Nick Van Coppenolle van Deschacht Nutsleidingen.

Met een geselecteerde productportfolio richt Deschacht zich tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van nutsleidingen.

Deschacht Nutsleidingen levert voor dit omvangrijke project de nodige HDPE mantelbuizen, type SDR9, in diameters 110, 200, 250, 160  en 400 mm. In deze laatste buis komt nog een HDPE  waterleiding SDR11 met een diameter van 225 mm. Nick Van Coppenolle: Het project Zeebrugge hoort voor ons zeker thuis in de categorie grotere projecten. De aanzienlijke hoeveelheid, de verschillende diameters, de niet alledaagse wanddikte van de buizen en de lengte van 16 m zorgden voor een leuke uitdaging om een oplossing te vinden voor onze klant. We hebben samen met Van Den Berg gekeken naar alle mogelijke struikelblokken die we eventueel konden tegenkomen en deze vanaf dag één in kaart gebracht zodat we konden anticiperen.” 

“De aanzienlijke hoeveelheid, de verschillende diameters, de niet alledaagse wanddikte van de buizen en de lengte van 16 m zorgden voor een leuke uitdaging om een oplossing te vinden voor onze klant.”

De levering van deze materialen is vlekkeloos verlopen. Nick Van Coppenolle: “Van Den Berg had voor deze werf een lasrobot gehuurd om het laswerk te versnellen en te vergemakkelijken. Deschacht heeft op zijn beurt alle buizen achter elkaar gelost zodat er voor de aannemer on site een minimum was aan kraanwerk.”

HDPE mantelbuizen

Voor dit project werd bewust voor HDPE mantelbuizen gekozen. “HDPE verdient de voorkeur bij gestuurde boringen, vanwege zijn buigzaamheid en weerstand tegen hoge trekkrachten”, vertelt Nick Van Coppenolle. “We zijn zeer verheugd met deze bestelling want het bevestigt ons aanbod en onze expertise naar dit hooggespecialiseerd segment. Sleufloze technieken worden, in het  kader  van  de  no dig- en  minder hinder-principes, steeds vaker toegepast. Onze bedrijfseenheid Nutsleidingen specialiseert zich in de toelevering van materialen voor deze technieken.”

De afdeling Nutsleidingen is op korte termijn zeer sterk gegroeid. Nick Van Coppenolle: “Omdat wij veel belang hechten aan service en kwaliteit. Dankzij deze groei merken wij ook dat onze aanwezigheid in de markt nog meer geapprecieerd wordt door de aannemer en dat wij veel meer zichtbaarheid krijgen. We hebben binnen Nutsleidingen voor elk van onze segmenten een expert zitten. Hierdoor komt de aannemer steeds in direct contact met iemand die het reilen en zeilen van de producten en de markt binnen zijn/haar segment kent en dan ook de aannemer één op één kan helpen.”

Nutsvoorzieningen

Met een geselecteerde productportfolio richt Deschacht zich tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van nutsleidingen. Hiermee beantwoordt Deschacht aan de specifieke noden van aannemers in de burgerlijke bouwkunde en ondergrondse infrastructuur zoals elektriciteitsleidingen, telecom, drinkwaterverdeling, afvoer van afvalwater, warmtenetten, brandleidingen, transportleidingen, rioolrenovatie … Dit zowel in het publieke domein als in bedrijven en op bedrijventerreinen. Ook aannemers die gespecialiseerd zijn in werken langsheen spoorwegen of in bekabeling, gebruiken heel specifieke producten. Tenslotte kunnen ook ingenieursbureaus of opdrachtgevende instanties zoals energiebedrijven en watermaatschappijen bij Deschacht terecht voor de toelevering van materialen die ze nodig hebben in hun dagelijkse werkzaamheden.

“Het voordeel als niet-fabrikant is dat wij niet afhangen van één productiefaciliteit. Door onze verschillende partners kunnen wij veel korter schakelen. Een ander voordeel is dat onze partners zich continu verder ontwikkelen en opzoek gaan naar innovaties, en dat elk op verschillende vlakken. Hierdoor komen wij veel sneller in aanraking met nieuwigheden en blijven wij steeds op de hoogte van alle nieuwtjes”, besluit Nick Van Coppenolle.   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details