Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Seismic-verdichting zet walsmarkt in beweging
De Dynapac CA3500D met Seismic-verdichtingssysteem tijdens de uitgebreide praktijktest op een wegenisproject in de Antwerpse havens.

Seismic-verdichting zet walsmarkt in beweging

Het is een belangrijke nieuwigheid bij Van Der Spek Ternat, maar zeker niet de enige. Ook over de asfaltafwerkmachines en statische walsen is het nodige te melden.

Een door Van Der Spek Ternat geleverde Dynapac CA3500D met het Seismic-verdichtingssysteem doet momenteel, onder toeziend oog van de Universiteit van Antwerpen, een uitgebreide praktijktest op een wegenisproject in de Antwerpse havens. Kasseien worden vervangen door asfalt en de vele zware vrachtwagens maken een goed verdichte ondergrond noodzakelijk. Om die te bereiken meet het in de trilrolwals aanwezige Seismic-verdichtingssysteem tijdens het verdichten de interactie tussen walsrol en bodemgesteldheid. Vervolgens wordt razendsnel bepaald welke trilfrequentie nodig is voor een optimale verdichting. Het resultaat is opzienbarend: met een lager vermogen wordt in minder dan het gebruikelijke aantal verdichtingsgangen het gewenste eindresultaat bereikt. Naast tijdwinst en minder geluidsoverlast geeft dat een brandstofbesparing die tot wel 25 of 30 % kan oplopen. 

Vanwege de grote interesse zijn verschillende demonstraties aan de gang met statische drierolwals CS1400.

Compact met afstandsbediening

Asfaltafwerkmachine F1250CS mag er dan wel compact uitzien, ideaal voor asfalteren van fietspaden en dergelijke, toch heeft hij een functie die hem de modernste in de markt maakt: een draadloze afstandsbediening. Hierdoor kan hij door één persoon worden bediend, gewoon door er naast te staan of te lopen. Dat is vooral handig bij smalle inritten, lage doorgangen, afritten naar parkeerkelders … Bij lange trajecten kan de operator overigens ook gewoon plaatsnemen op het bedieningsplatform. De F1250CS heeft ondanks zijn compacte voorkomen veel overeenkomsten met zijn grote broers. Hij is net zo solide en maakt gebruik van dezelfde opbouwprincipes. Goed voorbeeld is de thermostatisch geregelde ventilator waarmee het geluidsniveau van de motor zo laag mogelijk wordt gehouden.

En verder

Mathieu Boone van de afdeling Wegenbouw bij Van Der Spek Ternat wijst ons op andere interessante machines, zoals de statische drierolwals CS1400. Vanwege de grote interesse zijn verschillende demonstraties aan de gang. Het volgend jaar uit te brengen nieuwe model krijgt een moderne cabine met een enorme sprong in onder andere de ergonomie.

Asfaltafwerkmachine SD2500C kreeg een facelift. “Hij kreeg verschillende updates met betrekking tot de ergonomie, duurzaamheid en paving performance en we hebben dit vernieuwde model sinds kort op voorraad”, klinkt het. “Hij is te huur en we doen er regelmatig demonstraties mee.” Asfaltthermocontainer ATC100 is in heel België op zijn beurt een handig hulpmiddel gebleken. Zijn verwarmde inhoud van 10 ton asfalt maakt hem ideaal voor het vullen van kleine vakken of sleuven en bij reparaties aan het wegdek.

Tot slot meldt Mathieu Boone dat Dynapac light equipment –compactiehulpmiddelen zoals trilplaten en stampers – nu ook via verschillende sub-dealers in Vlaanderen en Wallonië verkrijgbaar is.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details