Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
TECHNI-MAT verhuist naar Gent en bereikt zo een nog breder vakpubliek
TECHNI-MAT verhuist naar Flanders Expo in Gent, de datum verplaatst naar 15-16 mei, de beurs opent een uur vroeger en het standconcept wordt aangepast om de drempel nog verder te verlagen.

TECHNI-MAT verhuist naar Gent en bereikt zo een nog breder vakpubliek

De derde editie van TECHNI-MAT – de vakbeurs voor bouwprofessionals actief in de infra, ruwbouw en burgerlijke bouwkunde – wordt gekenmerkt door enkele belangrijke praktische wijzigingen. Zo verhuist de beurs naar Flanders Expo in Gent, verplaatst de datum naar 15-16 mei, opent de beurs een uur vroeger en wordt het standconcept aangepast om de drempel nog verder te verlagen. “We hebben goed geluisterd naar de wensen van exposanten en bezoekers om deze wijzigingen door te voeren”, vertelt Exhibition Manager Gregory Olszewski.

Hoewel er praktisch heel wat wijzigt blijft de inhoudelijke focus van de beurs dezelfde: een licht werpen op de meest innoverende bouwmaterialen en technieken voor infra & ruwbouw. Fabrikanten en aanbieders van de meest innoverende bouwmaterialen en technieken voor infra & ruwbouw nemen deel als standhouder. Daarnaast tekenen ook gespecialiseerde (onder)aannemers, studiebureaus en brancheorganisaties present tijdens TECHNI-MAT.

Net als de voorbije edities worden 15 mei opnieuw de Sustainability Award, Technical Award en Audience Award feestelijk uitgereikt.

Praktische wijzigingen

De 3e editie van deze tweejaarlijkse beurs vindt dus plaats op 15 & 16 mei 2024 in Flanders Expo Gent. Gregory Olszewski: “De verhuis naar Gent is een belangrijke wijziging in vergelijking met de twee vorige edities, die in Kortrijk plaatsvonden. De stuurgroep, bestaande uit een dozijn mensen van exposanten tot bezoekers, heeft die keuze in samenspraak gemaakt. Ook een enquête met een specifieke vraag rond de locatie van de beurs bracht aan het licht dat er een groot draagvlak was voor een meer centrale locatie. Op die manier hopen we een nog breder publiek aan te trekken. Dat de datum verplaatst van maart naar mei heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de locatie.”

Opvallend: de beurs zal ook een uur vroeger openen. “De deuren gaan open om 10u”, vertelt Gregory Olszewski. “Ook hier bleek uit de enquête dat een vroeger openingsuur gewenst is. Op die manier heb je als bezoeker de mogelijkheid om de volledige beurs tegen de middag bezocht te hebben. Het sluitingsuur blijft 19u, zodat diegenen die namiddag willen bezoeken of nog ruimer hun tijd willen nemen, hier ook de mogelijkheid toe hebben.”

Fabrikanten en aanbieders van de meest innoverende bouwmaterialen en technieken voor infra & ruwbouw nemen deel als standhouder.

Drempel verlagen

Ook veranderd: de drempel voor standhouders om in de beurs te stappen. Gregory Olszewski: “Instappen is nu mogelijk vanaf 3.900 euro, dat is 1.000 euro minder dan in 2022. En dit heeft geen enkele impact op de ruimte die de exposant ter beschikking krijgt om zijn producten of diensten voor te stellen. Ook hier zijn we tegemoetgekomen aan de wensen van ons doelpubliek. TECHNI-MAT is nog een steeds een groeiende beurs en we mogen niet blind zijn voor verbeterpunten. Als beursorganisator is het heel belangrijk te luisteren naar de doelgroep en het publiek.”

Nog nieuw dit jaar is de aangeboden ruimte voor het organiseren van bedrijfsmeetings. “We bieden aan de bezoekers de mogelijkheid om zelf iets te organiseren, zoals bijvoorbeeld een interne meeting of bijeenkomst. Veel bedrijven doen dat sowieso al op regelmatige tijdstippen en de beurs kan daarvoor een ideaal moment zijn. Zo kan je een teamvergadering bijvoorbeeld koppelen aan een gezamenlijk bezoek aan de beurs. Wij bieden de nodige infrastructuur hiervoor aan.”

Hoewel er praktisch heel wat wijzigt blijft de inhoudelijke focus van de beurs dezelfde: een licht werpen op de meest innoverende bouwmaterialen en technieken voor infra & ruwbouw.

Seminaries en awards

Naast tal van netwerkmogelijkheden biedt TECHNI-MAT de bezoeker ook traditiegetrouw een mooi programma vol inspirerende sessies & innovaties. En uiteraard worden ook weer de TECHNI-MAT Awards uitgereikt. “Het seminarieprogramma wordt momenteel nog volop samengesteld. Het wordt ongetwijfeld weer een bijzonder boeiend programma en wie al zeker haar expertise rond Building Information Modelling (BIM) komt delen is Natasha Blommaert van het Agentschap Wegen & Verkeer. Op het vlak van BIM bij infrawerken is zij de leading lady. Wat de awards betreft, verandert er niets aan het concept. Net als de voorbije edities worden 15 mei opnieuw de Sustainability Award, Technical Award en Audience Award feestelijk uitgereikt”, besluit Gregory Olszewski. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details