Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Topcon verruimt strategisch aanbod voor Belgische markt
Als toonaangevende ontwikkelaar en producent van nauwkeurige positioneringsoplossingen in diverse sectoren zoals landbouw, infrastructuur en landmeetkunde profileert Topcon Positioning zich steeds nadrukkelijker in België.

Topcon verruimt strategisch aanbod voor Belgische markt

Als toonaangevende ontwikkelaar en producent van nauwkeurige positioneringsoplossingen in diverse sectoren zoals landbouw, infrastructuur en landmeetkunde profileert Topcon Positioning zich steeds nadrukkelijker in België. Met onder andere een groeiende focus op de paving business, de ontwikkeling van automatiseringssoftware en de versterkte samenwerking met authorized Distributeurs optimaliseert Topcon Positioning haar aanbod en service. “Het afgelopen jaar is er één geweest van expansie van ons aanbod voor de Belgische markt”, vertelt Bruno Van Belle, Belgium Subsidiary Business Manager.

Topcon Positioning is wereldwijd actief met een 6.000 tal medewerkers die zich elke dag inzetten om hun klanten en partners bij te staan in de ondersteuning van technologie implementatie. In België wordt Topcon Positioning vertegenwoordigd door 21 medewerkers en een groot netwerk van partners, veelal in de machinesector waar de technologieën van Topcon worden aangeboden bij de verkoop van nieuwe machines. 

Topcon Positioning is wereldwijd actief met een 6.000 tal medewerkers die zich elke dag inzetten om hun klanten en partners bij te staan in de ondersteuning van technologie implementatie.

Paving business

Een van de targets waar Topcon Positioning in 2022 de pijlen op richtte is de paving business. Met het Paving² the Future evenement in februari zette Topcon dan ook haar specifieke oplossingen voor wegenbouw in de kijker. Denk hierbij aan walsen, asfalteren, frezen, scannen van het wegdek, managementsoftware van de asfaltplant tot de vrachtwagens en naar de werf … “Topcon heeft besloten de activiteiten te verbreden en de paving business sluit eigenlijk heel nauw aan met wat wij al jaar en dag doen”, verduidelijkt Bruno Van Belle. “De software is dezelfde, net als het GPS-systeem, het scherm … Het is dus een logische stap. Als één van de weinige leveranciers kunnen wij een compleet portfolio aanbieden van hardware en software om de aannemer te helpen om rendement en kwaliteit te monitoren. En de feedback is bijzonder positief. Vooral het gebruiksgemak voor de ploeg rond de machine blijkt een grote meerwaarde te zijn.” 

Building construction

Niet alleen in de infrasector, maar ook in de algemene bouw zette Topcon Positioning duidelijke stappen. Bruno Van Belle: “Zo hebben we de verdeling van de Topcon-lasers opnieuw in eigen handen genomen en verder aangevuld met nieuwe spitstechnologie zoals de 3D-laser. Dit instrument laat de gebruiker toe om alle inplantingen en verificatie op de werf te waarborgen in eigen beheer. Dankzij de laagdrempelige software kan in principe iedereen zo’n 3D-laser gebruiken, je moet geen landmeter of ingenieur zijn. Ook hier is het gebruiksgemak dus weer een grote troef. Uit de vele vragen hieromtrent op Matexpo, waar ik zo meteen nog op terugkom, bleek duidelijk dat de markt hier klaar voor is.”

De expansie die Topcon Positioning het voorbije jaar kon realiseren, is voor een groot deel te danken aan de uitrol van een erg kwaliteitsvol distributienetwerk, met een handvol partners die vandaag het label Authorized Distributeur dragen.

APTIX

Op het vlak van ontwikkeling zit Topcon nooit stil. Dat bewijst de lancering van APTIX, een tool die naadloos diverse applicaties van derden in de Topcon-oplossingen integreert met als doel dataverbindingen tussen het kantoor en de werklocatie te automatiseren en te organiseren. APTIX stroomlijnt processen en genereert inzichten voor bouwteams binnen één enkel platform en zorgt er zo voor dat wat as-built as-planned is en dat doelstellingen qua winstgevendheid aangehouden worden. Bruno Van Belle: “Onze nieuwste telg in de familie kon onmiddellijk op heel wat belangstelling rekenen tijdens de lancering op Matexpo. APTIX geeft onze gebruikers de kans om de vele verschillende bronnen van data – van verschillende leveranciers – te verzamelen in één dashboard. Opnieuw staat gebruiksgemak dus centraal, samen met een stevige boost naar rendement en automatisering toe. Op dat vlak heeft de bouwsector nog heel wat stappen te zetten en daar werkt Topcon Positioning graag aan mee.”

Topcon Positioning spreekt over een bijzonder geslaagde Matexpo-beurs.

Authorized Distributeurs

De expansie die Topcon Positioning het voorbije jaar kon realiseren, is voor een groot deel te danken aan de uitrol van een erg kwaliteitsvol distributienetwerk, met een handvol partners die vandaag het label Authorized Distributeur dragen. Bruno Van Belle: “Bij deze distributeurs worden onze gebruikers perfect ondersteund en dat zowel voor verkoop als technische ondersteuning. Denk daarbij aan razendsnelle interventies op werven, uitgevoerd door onze erkende en geautoriseerde partners. Een Authorized Partner is een partner die resoluut investeert in onze resources en dus een grote meerwaarde kan betekenen voor de klant. Uiteraard hebben we ook nog onze meer traditionele distributeurs die wij nog steeds even graag op weg helpen en met open armen ontvangen. Onze aanwezigheid op Matexpo stond ook voor een groot stuk in het teken van onze Authorized Distributeur. Zo stond de Topcon-stand strategisch gepositioneerd tussen de distributeurs. En dat bleek een gouden zet. De return van de bezoekers was enorm en het was bijzonder waardevol om zowel onze Authorized Distributeurs als de eindgebruiker op een centraal punt te ontmoeten en plannen te smeden om samen onze schouders te zetten onder de verdere expansie van Topcon Positioning in België”, besluit Bruno Van Belle.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details