Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Training en opleiding als sleutel tot kwaliteit
Topcon treedt actief op als trainingspartner voor haar klanten.

Training en opleiding als sleutel tot kwaliteit

Als gerenommeerde partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie draagt Topcon Positioning rendabiliteit, productiviteit, precisie en kwaliteit hoog in het vaandel. Om die parameters naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen is kennis over de toepassingen en functies van de Topcon-producten onontbeerlijk. Daarom treedt Topcon ook actief op als trainingspartner voor haar klanten. Leren en informeren. Via online cursussen en een uitgebreide app, maar ook face to face tijdens opleidingen. 

Wat training betreft, mikt Topcon op 2 pijlers. Enerzijds is er E-learning, wat steeds belangrijker wordt. Maar anderzijds blijven training en opleiding op locatie cruciaal. Ook Topcon België onderstreept het belang van training en biedt een gevarieerd platform aan. “Onze visie rond training is die van een heel open platform met een duidelijke structuur voor alle stakeholders”, vertelt Dennis Merket, Operations Manager bij Topcon Positioning Belgium. “Via het platform, ooit gedoopt tot Topcon University Belgium, bieden we trainingen aan op drie niveaus: voor de eindgebruiker, de dealers en de eigen staf. En die laatste groep is belangrijk omdat wij het logisch vinden dat de Topcon-medewerkers die de trainingen geven, ook zelf het opleidingstraject hebben doorlopen.”

Topcon België onderstreept het belang van training en biedt een gevarieerd platform aan.

Infrastructuur

Op het vlak van infrastructuur beschikt Topcon België over een classroom, testbank & demo terrein. “We werken op dat vlak nauw samen met het team van Ronald. De opleidingen hier zitten op hetzelfde niveau als die in trainingscenter in Concordia, maar dan met een meer lokale aanpak. In een eerste fase volgt de klant een e-learningtraject zodat er al een bepaald niveau bereikt is voordat de trainingen op locatie plaatsvinden. Naast deze standaardtrainingen organiseren we ook nog enkele specifieke initiatieven. Zo is er het Back 2 School-traject voor landmeters en werfleiders waarbij de deelnemers worden ondergedompeld in een Topcon-bad. We plannen deze training vlak na de zomer om zo ook veel schoolverlaters te bereiken. Verder bieden we ook onze Rainy Day-sessies aan. Die trainingen hebben geen vaste datum, maar plannen we in afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit bekijken we week per week. En tot slot zijn er nog wat kleinere initiatieven zoals webinars die we organiseren of de Wednesday Schoolday, waarbij we op woensdag op social media tips en tricks delen.”

Wat infrastructuur betreft, beschikt Topcon België over een classroom, testbank (foto) & demo terrein.

MyTopconNow

Online is Topcon op het vlak van training aanwezig op drie platformen: de MyTopcon website, de MyTopconNow app en de e-learning website. “De focus ligt op die laatste twee”, vertelt Ronald Verheijen, Senior Manager Professional Services bij Topcon Europe Positioning. “En in de toekomst zal de applicatie MyTopconNow als hoofdbron van informatie dienen. Naast belangrijke mededelingen en Dealer News biedt die app ook de mogelijkheid tot casemanagement. Ben je op de werf en is er een probleem? Dan kan je meteen via de app een supportverzoek verzenden, eventueel met een foto erbij. De volgende stap in dit verhaal is content creëren voor verschillende landen. We zijn nu volop aan het vertalen.”

Op het Topcon University E-learning platform kan je dan weer terecht voor een hele reeks online cursussen. Ronald Verheijen: “Ook deze cursussen worden momenteel volop vertaald. En het aanbod is heel ruim. Waarom? Omdat we de dealers willen certificeren. Zij hebben een bepaald gamma en via certificatie willen we ook een garantie bieden dat ze over de juiste kennis beschikken. Zo’n opleiding gebeurt in drie stappen: fundamentals, intermediate en advanced. Als die drie stappen succesvol zijn verlopen volgt nog een Instructor-Led Training (ILT) in een trainingscentrum. Na het succesvol ronden van de ILT reiken we het certificaat uit.”

Wat training betreft, mikt Topcon op 2 pijlers. Enerzijds is er E-learning, wat steeds belangrijker wordt. Maar anderzijds blijven training en opleiding op locatie cruciaal.

Concordia

Sinds enkele jaren beschikt Topcon ook over een volledig uitgerust trainingscenter in Concordia. “Vroeger moesten onze klanten richting onze trainingscentra in Japan of de Verenigde staten voor demonstraties of opleidingen”, aldus Ervin Metko, Training Manager & Responsible for the European Topcon Training Center in Concordia. “Met het centrum in Concordia, dichtbij de grote luchthavens van Bologna en Verona, kunnen we onze Europese klanten en partners nu nog beter bedienen op het vlak van training en events. En daar maken we volop gebruik van. De site in Concordia heeft alles wat we nodig hebben. Er is veel ruimte voor trainingen en events, zowel op het vlak van earth moving positioning solutions als voor landbouwtoepassingen. We beschikken ook over een strook voor paving activiteiten. En belangrijk: in concordia beschikken we over al het nodige materieel voor trainingen, zonder dat er ergens een werf stilgelegd moet worden. Trouwe klanten als Komatsu en Wirtgen zijn zeer te spreken over het trainingscomplex in Concordia.”

“We beschikken over een trainingskalender die we delen met onze dealers”, pikt Ronald Verheijen in. “Tot aan de zomervakantie is er dus al een duidelijke planning met vaste data. Klanten kunnen zich online inschrijven, meedoen aan de trainingen en zo een nog hoger niveau bereiken. Zelf sta ik zowat dagelijks in contact met Ervin om dit verhaal nauwgezet op te volgen. De site in Concordia wordt in ieder geval optimaal benut met uiteenlopende sessies rond pavement, survey, building & construction tot geo & construction, grondverzet, MC Mobile …  De kalender zit aardig vol. En tussendoor geven we uiteraard ook nog trainingen op verzoek van onze klanten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details