Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Wanneer diepfundering vereist is
Trillingvrije grondverdringende schroefpalen voor het nieuwe casino van Middelkerke.

Wanneer diepfundering vereist is

Grote én kleine bouwconstructies worden door De Waal Solid Foundations op verschillende paaltypes gefundeerd, trillingvrij of geheid. Voor bouwputten worden de klassieke (berliner- en secanspalenwanden) en nieuwste (CSM) beschoeiingstechnieken aangeboden. Daarnaast is de onderneming marktleider op het gebied van grondverdringende schroefpalen. Met zijn uitgebreid en modern machinepark, ervaren medewerkers en eigen studiebureau behandelt De Waal Solid Foundations elk project met aandacht, zorg en flexibiliteit.

MG in Malmö: constructie en vloerpalen van een logistiek gebouw in de haven van Malmö.

De aanpak van De Waal Solid Foundations uit zich in de realisatie van verschillende grote projecten, zoals alleen al in België onder meer het gevangenisdorp in Haren, Tubize Outlet Mall in Tubeke, logistiek park Weerts in Oupeye, logistieke projecten voor Katoen Natie in Kallo, Beringen en Gent, de Hertogensite in Leuven, Aurubis in Olen, het Westland Shopping Centrum in Anderlecht, Soenen in Hooglede en Lanklaar, project Maes- en Boerenboomplein in Knokke-Heist, de Theunisbrug in Merksem, de Oosterweel Park & Ride, Pfizer in Puurs, Grand Hôpital in Charleroi enzovoort.

Internationaal actief

De Waal Solid Foundations werd in 1959 opgericht als filiaal van een Nederlands bedrijf, De Waal Palen, actief in paalfunderingen. In 1987 splitste de onderneming af van haar moedermaatschappij en sinds 2006 maakt De Waal Solid Foundations deel uit van de Willemen Groep. De corebusiness van De Waal Solid Foundations is de uitvoering van paalfunderingen en beschoeiingen (grondkerende constructies). In totaal telt het bedrijf 175 medewerkers en heeft het een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen euro. De expertise van de onderneming op het gebied van grondverdringende schroefpalen is uniek in België. Voorts is het bedrijf ook actief in Nederland, Noord-Frankrijk, Luxemburg, Polen en Roemenië.

AZ Sint-Lucas in Assebroek: de eerste werf met de nieuwe Comacchio-machine.

Gigantische opgave

Wereldwijd ondervonden bedrijven de impact van de oorlog in Oekraïne. Helaas ontsnapten ook Belgische firma’s niet aan deze onvoorziene gebeurtenis. Hetzelfde geldt voor De Waal Solid Foundations. “De significante stijging van de materiaalkosten was ook voor ons bedrijf geen evidentie”, stelt Olivier Rens, CEO bij De Waal Solid Foundations. “Bovendien stegen ook de lonen en de dieselprijzen fors, wat de kost enorm deed stijgen. Voor onze onderneming was dit een gigantische opgave, want dit kon niet zomaar aan de klanten doorgerekend worden. Dankzij de enorme inzet van onze vele medewerkers zijn we erin geslaagd om toch een positief resultaat te bewerkstelligen.”

De secanspalenwand op de werf van het Westland Shopping Center in Anderlecht.

Innovaties en investeringen

De Waal Solid Foundations kan bogen op meer dan zestig jaar ervaring. Steevast werkt dit dynamische bedrijf met een uitgebreid machinepark en innovatief state-of-the-artmateriaal, dat niet zelden speciaal voor De Waal Solid Foundations is ontwikkeld volgens de specificaties van het bedrijf. De ervaren en dynamische medewerkers nemen jaarlijks meer dan zeshonderd werven voor hun rekening. De Waal Solid Foundations is een van de meest toonaangevende bedrijven in België op het gebied van diepfunderingen. “Onze belangrijkste specialiteit is het uitvoeren van trillingvrije dubbel grondverdringende schroefpalen”, zegt Olivier Rens. “Daarin blijven we investeren om met de nieuwste machines de markt te bedienen”, zegt Olivier Rens. “Investeren zullen we ook op het gebied van beschoeiingen om klantbedrijven te ontzorgen en onze bedrijfsgroei te verzekeren. Kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit zijn de basiswaarden van De Waal Solid Foundations. Gemaakte afspraken worden gehonoreerd en mochten er zich onverwacht moeilijkheden voordoen, dan worden die ook opgelost. Wij focussen op een aantal technieken die we uitstekend beheersen. Onze teams voeren dag in, dag uit dezelfde werken uit. Daardoor leveren ze hoogstaande kwaliteit af, behalen ze het nodige rendement en gebeurt alles veilig”, besluit Olivier Rens.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details