Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Certificatie van gres in een stroomversnelling
“Wij kijken er dan ook naar uit om deze certificatie in de toekomst verder te zetten en in overleg met alle betrokken partijen, de certificatie waar nodig bij te schaven.”

Certificatie van gres in een stroomversnelling

Een nieuw product in het gamma van COPRO, nieuwe producenten en de bijhorende Europese voorschriften maakten dit een mooie uitdaging. Producenten en certificatie-instelling zijn ondertussen met elkaar vertrouwd en de certificatie loop vlot. Tijd voor een korte terugblik.

Op 31 maart 2018 nam COPRO het toezicht op de BENOR-certificatie van producten in gres over van INISMa.

De overname van de BENOR-certificatie door COPRO betekende voor de producenten een bijkomende inspanning. Een van de eerste zaken die in overleg in de Sectorale Commissie werden gerealiseerd, was het opstellen en nadien uitbreiden van het toepassingsreglement en van de technische voorschriften onder de vorm van PTV’s. Net zoals voor alle andere producten waarvoor COPRO de certificatie-instelling is, stelden ook de gresproducenten technische fiches op voor al hun producten die zij onder het BENOR-certificaat leveren op de openbare markt. Dankzij gedetailleerde technische tekeningen die de producenten opnamen in hun technische fiches, konden vanaf dan de klanten, bouwheren, studiebureaus … nu ook voor gres via ons Extranet checken of het product wel degelijk gecertificeerd is, wat de eigenschappen zijn en of het voldoet aan de eisen van hun bijzonder bestek.

Een grote stap vooruit was ook de duidelijkheid die werd gecreëerd rond de koppelstukken en flexibele koppelingen behorende tot Europese productnorm EN 295-4. De eisen op producten zoals koppelingen voorzien van roestvrije stalen spanbanden, afdichtingen in rubber gebruikt op afgezaagde buizen, indrukmoffen en krimpmouwen werden ook opgenomen in PTV 895-4. Producenten die deze producten in hun gamma hebben en die zich in regel stelden met het toepassingsreglement TRA 95 en met de voorschriften uit de PTV, beschikken ondertussen ook voor die producten over gevalideerde technische fiches. Ook dit zorgde voor veel meer duidelijkheid voor de eindgebruiker en op de werf.

COPRO is na 2,5 jaar verheugd om vast te stellen dat er aan de eindgebruiker gegarandeerd kan worden dat de producten in gres voor de afvoer van rioleringswater beantwoorden aan de strengste eisen.

COPRO is na 2,5 jaar verheugd om vast te stellen dat er, samen met de producenten, aan de eindgebruiker gegarandeerd kan worden dat de producten in gres die worden gebruikt voor de afvoer van ons rioleringswater beantwoorden aan de strengste eisen op gebied van waterdichtheid, sterkte, afmetingen, chemische bestendigheid, slijtvastheid… Wij kijken er dan ook naar uit om deze certificatie in de toekomst verder te zetten en in overleg met alle betrokken partijen, de certificatie waar nodig bij te schaven, zodat de BENOR-certificatie onder COPRO blijft garant staan voor kwaliteit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details