Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
De afkoppeling van het rioolstelsel was nog nooit zo eenvoudig
De kracht van een bedrijf zit in de mensen die er werken en hier was niet naast te kijken op de VLARIO-dag.

De afkoppeling van het rioolstelsel was nog nooit zo eenvoudig

Doordat we in Vlaanderen met veel mensen op een kleine oppervlakte leven, hebben we geen overschot aan water. Om de huidige en toekomstige generaties te beschermen tegen watertekorten is het van groot belang om het regenwater af te koppelen van het afvalwater. Het afvalwater wordt niet meer verdund door het regenwater met als gevolg dat de buis veel meer onderhevig is aan corrosie dan voorheen. Daarom raadt Pipelife voor het afvalwater aan om gebruik te maken van de grondstof gres. Gres is een absolute koploper in zijn chemische resistentie. Voor de afkoppeling van het regenwaterbeheer verkiezen we kunststof.

UW TOTAALOPLOSSER OP DE INFRAMARKT

In het segment van hemel- en afvalwater verandert er veel, en het verandert razend snel. Op dinsdag 28 maart werd dit op VLARIO-dag zeer duidelijk. Die dag pakte Pipelife uit met een stand volledig in thema. Het samenbrengen van Steinzeug-Keramo met Pipelife resulteert in één betrouwbare partner voor al uw infra-oplossingen. Pipelife streeft al jaar en dag naar hoogwaardige afvalwatersystemen uit gres en betrouwbare kunststof oplossingen voor het regenwaterbeheer. Kortom, Pipelife profileert zich als ideale partner voor de afkoppeling van het rioolstelsel. 

Het samenbrengen van Steinzeug-Keramo met Pipelife resulteert in één betrouwbare partner voor al uw infra-oplossingen.

GRES: AL HONDERDEN JAREN DE BETROUWBARE DWA-OPLOSSING

Het gres materiaal, bestaande uit 100 % natuurlijke producten en 0 % afval, staat bekend om zijn onevenaarbare levensduur. Bovendien is het KERA-assortiment, met onder andere de gresbuizen, sinds 2012 Cradle to Cradle-gecertificeerd. Dit gaat breder dan het ecologisch karakter en omvat ook de sociale aspecten, zoals werkomstandigheden. 

Gresputten en gresbuizen zijn bijzonder resistent en hebben bij agressief afvalwater een levensduur die gemakkelijk 5 keer langer is dan die van de meer traditionele toezichtputten. Hoe dit komt? Het gresmateriaal kan niet aangetast worden door de H2S gassen die door bacteriën gevormd worden in DWA-rioleringen en zijn resistent in de massa.  

“VLARIO-dag is bij ons een jaarlijkse traditie waar we elk jaar opnieuw naar uitkijken“ – Jens Barbieur, Technical & Sales Manager Vlaanderen.

1 + 1 = 3

Ooit een pot zonder deksel gekocht? Exact. Dat is net hetzelfde bij de gresput en gresbuis. Als je kiest voor een corrosieresistente oplossing, vergeet dit dan niet door te trekken bij de keuze van de toezichtsput. Een toezichtsput is evengoed onderhevig aan H2S. Wist je dat de kostprijs van een gresput in vergelijking met een gecoate betonput niet significant verschillend is? Lees er meer over via www.pipelife.be/KERA.Port.html.

KUNSTSTOF: DE OPLOSSING VOOR EEN EFFICIËNT REGENWATERBEHEER

Samen voorkomen we wateroverlast. Voor de afkoppeling van het regenwaterbeheer verkiezen we (gerecycleerd) kunststof. Pipelife biedt oplossingen voor het opvangen, infiltreren, bufferen en transporteren van het regenwater.  

Het creëren van een efficiënt regenwaterbeheer gebeurt aan de hand van een gemakkelijke installatie van de Pipelife infiltratiekratten, PP toezichtsputten en infiltratiebuizen. 

Gresputten en gresbuizen zijn bijzonder resistent en hebben bij agressief afvalwater een levensduur die gemakkelijk 5 keer langer is dan die van de meer traditionele toezichtputten.

AFKOPPELEN MET PIPELIFE

Bij Pipelife dragen we zorg voor onze huidige en toekomstige generaties. Samen streven we naar de meest duurzame oplossingen voor het gescheiden rioolstelsel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details