Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Geoptimaliseerde luchtfiltratie-prestaties door intelligente luchtstroomregeling
De oplossing hoeft niet noodzakelijk tijdens het ontwerp van stoffiltratiesystemen worden geïntegreerd maar kan ook achteraf worden aangebracht op een bestaand systeem.

Geoptimaliseerde luchtfiltratie-prestaties door intelligente luchtstroomregeling

Industriële luchtfiltersystemen spelen een cruciale rol in zowel operationele efficiëntie als de gezondheid en veiligheid van industriële werknemers. Stoffiltratiesystemen verbruiken echter vaak veel energie en leiden tot hoge energiekosten. Nederman biedt hierop een antwoord met Nederman SAVE, een intelligent luchtstroomcontrolesysteem.

Nederman Save is een intelligent systeem dat gebruikmaakt van machine- en procesinformatie om de exacte hoeveelheid luchtstroom en druk te bepalen die nodig is voor effectieve stofafzuiging en veilig materiaaltransport. Door het proces te volgen en de werking van de ventilator aan te passen om alleen de vereiste luchtstroom te leveren, gebruikt de intelligente luchtstroomregeling de minimaal benodigde energie om de gewenste prestaties te handhaven. Hierdoor kan de gebruiker tot zeventig procent van het energieverbruik besparen en luchtfiltratieprestaties optimaliseren.

De terugverdientijd van de investering is over het algemeen minder dan twee jaar

Energie besparen met intelligentie

De intelligente luchtstroomregeling wordt bereikt door de integratie van sensoren op machines of processen die de operationele status detecteren en de noodzaak voor afzuiging aangeven. De sensormetingen worden verzameld door lokale SAVE-modules die elk tot vier machines kunnen bedienen. De verzamelde informatie wordt vervolgens draadloos verzonden naar een centrale SAVE Controller, waar de systeemvereisten worden verzameld en uitgebreid geanalyseerd. Op basis van de analyse van de controller worden instructies gestuurd naar de frequentieregelaar(s) die elke ventilator en de kleppen op elke machine aansturen, om de luchtstroom en de druk voor het operationele systeem te optimaliseren. 

IIoT-platform

Nederman SAVE is probleemloos te integreren met Nederman Insight, een cloudgebaseerde IIoT-platform dat op afstand realtime bewaking, visualisatie en tracking van systeemprestaties biedt, inclusief aangepaste dashboards, alarmen en rapporten. Door de combinatie van het intelligente luchtstroomregeling en het IIoT-platform heeft de gebruiker altijd en overal toegang tot live gegevens over de prestaties via het web of uw mobiele apparaten. 

Nederman SAVE is probleemloos te integreren met Nederman Insight, een cloudgebaseerde IIoT-platform

Implementatie in bestaande systemen

De oplossing hoeft niet noodzakelijk tijdens het ontwerp van stoffiltratiesystemen te worden geïntegreerd maar kan ook achteraf worden aangebracht op een bestaande filterinstallatie. Ook dan is het mogelijk om het energieverbruik te verminderen. De oplossing kan worden aangepast aan de meeste bestaande installaties, waaronder stoffilters met zakken (omgekeerde luchtstroom of persluchtreiniging), patroonfilters en systemen met meerdere ventilatoren, en optimaliseert slecht presterende systemen.

Terugverdientijd

Door gebruik te maken van operationele gegevens en intelligente luchtstroomregeling te bieden, biedt de oplossing aanzienlijke energiebesparingen, meer veiligheid en minder onderhoudstijd. De terugverdientijd van de investering is over het algemeen minder dan twee jaar.

De intelligente luchtstroomregeling wordt bereikt door de integratie van sensoren op machines of processen die de operationele status detecteren en de noodzaak voor afzuiging aangeven

Subsidie

Energiebesparende installaties worden vaak door de overheid ondersteund. In veel landen bieden overheden energiebesparingsprogramma’s aan waarbij industrieën investeringsbijdragen kunnen aanvragen. Een goedgekeurde aanvraag voor een overheidssubsidie helpt om de investering te betalen, wat niet alleen de investering mogelijk maakt en de terugverdientijd versnelt, maar ook de duurzame aanpak van het bedrijf benadrukt. Dat is tegenwoordig een essentiële factor voor klanten, investeerders en toekomstige werknemers.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details