Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Keerwanden op maat voor Fountain Fuel waterstof tankstation

Keerwanden op maat voor Fountain Fuel waterstof tankstation

Afgelopen jaar is het eerste waterstof tankstation van Fountain Fuel geopend in Amersfoort. Bosch Beton leverde in opdracht voor VMV Projecten, LR-keerwanden en L-keerwanden op maat, die dienen als afscherming.

Fountain Fuel

Het project van deze zogenaamde Fountain Fuels zijn bedacht door de ondernemers Stephan Bredewold en Steef Severijn. Hun missie is om de toekomst duurzamer, eerlijker en schoner te maken. Ze bouwen sinds 2016 aan een netwerk van zero-emissie energiestations, want volgens hen speelt waterstof een belangrijke rol in de energietransitie. Met hun Fountain Fuels combineren ze daarom waterstof en batterij.

Deze zero- emissie energiestations plaatsen ze op strategische plekken door heel Nederland. Hun eerste locatie is Amersfoort, Rotterdam en Nijmegen zullen daarop volgen. Aan het begin van de zomer 2023 is de eerste Fountain Fuel geopend in Amersfoort,  naast het foodcourt met o.a. de KFC en de McDonalds. Bovendien ligt het precies langs de snelweg, een toplocatie dus om even op te laden!

VMV Projecten uit Renswoude, benaderde Bosch Beton voor het leveren van keerwanden voor dit waterstofstation van Fountain Fuel, dat onderdeel is van een zero-emissie energiestation. Op dit laad- en tankstation, wordt grootschalig waterstof tanken en elektrisch laden gecombineerd. VMV Projecten heeft het voorbereidende grondwerk voor dit project verzorgd.

Keerwanden op maat

De keerwanden zijn toegepast om het waterstofstation af te schermen en om explosie en brand te voorkomen. Bij dit project is gebruik gemaakt van zowel L-keerwanden als LR-keerwanden. Er zijn L-keerwanden met hak geleverd met een hoogte van 350cm en 400cm  met allerlei op maat gemaakte aanpassingen. Door onder andere het hoogteverschil, was het een uitdagend project voor de klant. Mede hierdoor is er beroep gedaan op de projectbegeleiding vanuit Bosch Beton op locatie, om te assisteren met de plaatsing. Zo kon het proces soepel, secuur en met een snelle doorlooptijd verlopen.

Waterstof, een ‘’schone’’ energiedrager

Bosch Beton is ervan overtuigd dat waterstof in de toekomst een grote rol zal gaan moeten spelen. Dit, aangezien waterstof een duurzame brandstof, een ‘’schone’’ brandstof is en er bij de verbranding enkel water(damp) vrij komt. Bovendien is het doel van de overheid dat we als land in 2050 klimaatneutraal zijn. Waterstof is hierbij van belang, omdat niet alles met elektriciteit valt te verduurzamen.

De eerste stappen naar het gebruik van waterstof heeft Bosch Beton al gezet. De voorbereidingen voor het gebruik van de eerste waterstoftruck zijn al in gang gezet. Bosch Beton ziet dit als toekomstig vervoersmiddel om co2 neutraal de keerwanden te kunnen transporteren én te plaatsen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details