Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuw steigersysteem als uitbreiding van bekistingsportfolio
Ringlock is al tientallen jaren een beproefde steigersysteemoplossing en het eerste niet-Europese steigersysteem ter wereld dat is goedgekeurd door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik).

Nieuw steigersysteem als uitbreiding van bekistingsportfolio

Bouwen aan de toekomst

Met ingang van het nieuwe jaar 2023 is Doka 100 % eigenaar geworden van AT-PAC, een van oorsprong Amerikaans bedrijf met een decennialange ervaring in steigersystemen. Zo kan Doka voortaan zijn klanten wereldwijd oplossingen aanbieden uit één hand op het gebied van bekistingen én steigers, voor diverse toepassingen in de bouw. Het inmiddels DIBt-gecertificeerde steigersysteem wordt onder de productnaam Ringlock zowel onder de vorm van verhuur als verkoop aangeboden.

“Wij zijn bij Doka België bijzonder verheugd dat Doka nu zowel voor bekisting als voor steigers staat. Het is een grote mijlpaal voor ons en creëert tegelijkertijd uitzonderlijke synergieën voor onze klanten. Ringlock is een goed doordachte oplossing. Niet alleen wat betreft het modulaire steigersysteem zelf, maar ook wat betreft de veelzijdige toepassingsmogelijkheden, zoals wapeningssteigers, trappentorens  en gevelsteigers”, aldus Koen Lamers, Managing Director Doka België.

DIBt-gekeurd

Ringlock is al tientallen jaren een beproefde steigersysteemoplossing en het eerste niet-Europese steigersysteem ter wereld dat is goedgekeurd door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik), de toonaangevende technische instantie die verantwoordelijk is voor het verlenen van nationale goedkeuringen voor bouwproducten in Duitsland. Tevens is dit één van de meest erkende en gereglementeerde goedkeuringsinstanties voor steigers wereldwijd. 

Doka kan zijn klanten nu een hoogwaardig steigersysteem aanbieden dat enerzijds de ideale aanvulling is om wapenings- en bekistingswerkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren en anderzijds bijkomende toepassingsmogelijkheden creëert binnen het hele bouwproces.

Doka kan voortaan zijn klanten wereldwijd oplossingen aanbieden uit één hand op het gebied van bekistingen én steigers, voor diverse toepassingen in de bouw.

Over Doka

Aandachtig luisteren, zich verplaatsen in de wereld van de klanten, alle aspecten leren begrijpen en verder denken … Met deze passie om zich niet met de eerste de beste oplossing tevreden te stellen, maar te blijven sleutelen onderscheidt Doka zich. Alleen zo kon een kleine timmermanswerkplaats uitgroeien tot een wereldwijd actief bekistingsbedrijf, dat sinds 1956 onder de merknaam Doka bekend is. Slechts weinigen associëren het merk met meer dan 150 jaar familiegeschiedenis. 

“Hierbij profiteren onze klanten wereldwijd van de waarden die hieruit gegroeid zijn: betrouwbaarheid, inspiratie en sterke prestaties. Met name binnen de mondiale concurrentie vormen deze een fundament dat de basis legt voor de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige bekistingsoplossingen. Van de eerste planning tot en met de betrouwbare uitvoering op de bouwplaats: wij helpen onze klanten om nog efficiënter, beter en veiliger te bouwen”, besluit Koen Lamers.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details