Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nog meer veiligheid op de bouwplaats dankzij slimme detectiesystemen
Het 360-systeem met vier camera’s geeft een helikopter perspectief weer op de monitor.

Nog meer veiligheid op de bouwplaats dankzij slimme detectiesystemen

Safety first op de bouwplaats

Dit jaar en volgend jaar introduceert Brigade Electronics een aantal innovaties die verdergaan dan alleen de veiligheid van individuele voertuigen. En ook Artificial Intelligence (AI) gaat een steeds grotere rol spelen in de veiligheidssystemen van Brigade.

“Voor elk voertuig hebben we een veiligheidssysteem. Brigade gaat elke uitdaging aan om met een passende oplossing te komen”, aldus Nikki Collignon, marketingmedewerker bij Brigade Electronics. Het bedrijf ontwikkelt en levert onder andere camerasystemen, obstakel-detectiesystemen en achteruitrij-alarmen voor bouwvoertuigen en fabrieksmachines. “De aandacht voor veiligheid in bijvoorbeeld de bouw, constructie, distributie, wegenbouw, steengroeven en mijnen neemt toe. Dat is natuurlijk een positieve en belangrijke ontwikkeling. Onze focus ligt volledig op veiligheid, daarom hebben we vorig jaar met de campagne Brigade Tough nog meer bewustwording proberen te creëren rond dit onderwerp.”

Helikopter perspectief

Zolang er nog ongevallen gebeuren tijdens het werken met voertuigen, blijft de grootste focus van Brigade op veiligheid. “We gaan uitdagingen aan, bouwen bijvoorbeeld ook systemen op voertuigen die op vliegvelden rijden, op walsen en verreikers, noem maar op.” Brigade Electronics bouwt veiligheidssystemen in en op bestaande voertuigen. Voor een nog grotere veiligheid ontwikkelde Brigade onder meer een 360-systeem met vier camera’s dat een helikopter perspectief weergeeft op de monitor. En met haar radarsysteem detecteert een voertuig of er iets achterop komt rijden.

Brigade ontwikkelt obstakel-detectiesystemen en achteruitrij-alarmen voor bouwvoertuigen en fabrieksmachines.

Innovaties

Brigade Electronics introduceert binnenkort een aantal mooie innovaties die verdergaan dan alleen de veiligheid van individuele voertuigen. Haar missie is om het aantal ongelukken met dodelijke afloop terug te brengen naar nul. Collignon: “Helemaal geen ongelukken is ons ideaalbeeld. Daarom zijn we dagelijks bezig om nog betere producten te ontwikkelen.” Zo komt begin 2024 de Brigade Fusion op de markt. Dit is een combinatie van verschillende applicaties voor bouwparken en grotere constructiesites waarmee optimale veiligheid op het bouwterrein verkregen kan worden. Ook doet Brigade Electronics steeds meer met Artificial Intelligence (AI). “Binnenkort lanceren we AI-camera’s die bestuurders visueel waarschuwen als er mensen in de buurt van een voertuig komen. Het systeem voorspelt de kans op een ongeluk.”

Zone-Safe systeem

Ook de beveiliging van mensen is een slimme manier om ongelukken te voorkomen. Zo rijden er in magazijnen veel heftrucks rond. Met het Zone-Safe systeem van Brigade worden medewerkers uitgerust met een tag die gedetecteerd kan worden door een systeem in de heftruck. De chauffeur krijgt dus een seintje zodra er iemand te dicht bij het voertuig komt. 

Deze en andere nieuwe producten zijn onder meer te zien op de Brigade Stand 409 op de MATEXPO van 6-10 september 2023 in Kortrijk XPO.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details