Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Stabilisatieoplossingen die steek houden
Verwijdering van de strookfundering en het aanbrengen van boorgaten voor de diepfundering.

Stabilisatieoplossingen die steek houden

Franki Foundations gepokt en gemazeld in de diepfunderingssector draagt al meer dan een eeuw zijn steentje bij aan grootschalige projecten. De dochteronderneming van BESIX Group is echter ook gespecialiseerd in de stabilisatie van gebouwen, met name eengezinswoningen en kleine gebouwen. Voor dit deel van zijn activiteiten hanteert Franki Foundations dezelfde succesformule als voor zijn funderingswerken: een totaalaanpak en -oplossing, waardoor de klant niet met verschillende gespecialiseerde aannemers te maken krijgt en het proces aanzienlijk versneld wordt.

Boren van micropalen onder plafondhoogte.

De klimaatverandering veroorzaakt deze dagen een toename van de frequentie en de intensiteit van extreme weersomstandigheden, waaronder uitzonderlijke periodes van droogte en hevige neerslag. Deze verstoren het natuurlijke proces van krimp en uitzetting van bodemlagen als gevolg van variaties in het watergehalte van kleigronden. Dit kan leiden tot aanzienlijke gebouwschade, waarschuwt Alexandre Vernieuwe, Area Manager bij Franki Foundations: “Extreme cycli van droogte en regenval kunnen de funderingen van huizen en kleine gebouwen, die in het verleden meestal op oppervlakkige strookfunderingen werden geplaatst, ernstig verzwakken en beschadigen.”

Totaalservice en aanpak op maat

Net als bij zijn andere activiteiten biedt Franki Foundations een totaalservice voor stabilisatiewerken. “Wij zijn in staat om een volledige studie van de verticale lasten uit te voeren, te behouden wat behouden moet worden alvorens een technische en economische funderingsoplossing voor te stellen en in alle veiligheid onder bestaande gebouwen te werken om ze te verstevigen, zelfs al is er sprake  van instabiliteit. Zo kunnen we de duurzaamheid op lange termijn garanderen”, geeft Alexandre Vernieuwe aan. 

Het bedrijf beschikt over verschillende stabilisatietechnieken. Afhankelijk van de situatie, past Franki Foundations micro-invasieve oplossingen toe, die bestaan uit het boren en injecteren van bijvoorbeeld polymeerharsen via de bestaande funderingen om de inwerkende krachten over te dragen op grondlagen die niet onderhevig zijn aan de gevolgen van de klimaatverandering.

Waar dit niet mogelijk is, wordt er overgeschakeld op zwaardere diepfunderingstechnieken die de stabiliteit van het gebouw verzekeren met behulp van nieuwe stijve funderingselementen zoals bv. micropalen of MEGA-palen. Deze vergen echter wel de nodige grond- en voorbereidingswerken. “Dit is zeker een ingrijpender proces, maar onze totaalaanpak omvat uiteraard ook het herstel van de oorspronkelijke toestand na onze interventie”, verzekert Alexandre Vernieuwe.

Beter voorkomen dan genezen

Franki Foundations is al meer dan een eeuw gespecialiseerd in diepfunderingen. Hoewel het bedrijf bekendstaat om zijn uit de kluiten gewassen titanenwerken, is het nog steeds beschikbaar voor particuliere stabilisatiewerkzaamheden. Ook op die markt profileert Franki Foundations zich immers als een uiterst betrouwbare partner. Alexandre Vernieuwe: “We zijn ons ervan bewust dat particulieren door de omvang van ons bedrijf misschien niet meteen aan Franki Foundations denken. Desondanks zijn wij een zeer geschikte kandidaat voor hun vereiste stabilisatiewerken. Wij beschikken over oplossingen die aan elk specifiek geval kunnen worden aangepast en bieden een a-tot-z-service waarbij geen enkele andere partij betrokken hoeft te zijn, wat een verademing is in vergelijking met de situatie waarin sommige mensen belanden wanneer zij een beroep doen op niet-gespecialiseerde bedrijven.”

Deze machine is aangepast aan omgevingen die moeilijk toegankelijk zijn. Ze kan via een klassieke deur naar binnen worden gebracht om ter plaatse micropalen te boren.

De ingenieur van Franki Foundations moedigt particulieren ook aan om reeds een beroep op hen te doen bij de eerste tekenen van verzakking: “Want als je het te ver laat komen, kan je woning mogelijk onherstelbare schade oplopen. Het is natuurlijk een cliché, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Bovendien rust het huis na voltooiing van de werkzaamheden op een diepfundering die bestand is tegen de uitzonderlijke weersverschijnselen die we momenteel meemaken. We bieden bovendien een garantie op al onze stabilisatiewerken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details