Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Succesvolle cursus bruggenbouw opnieuw op de agenda bij ie-net

Succesvolle cursus bruggenbouw opnieuw op de agenda bij ie-net

“Deze cursus geeft een volledig overzicht van de brugstructuur, dit met de nadruk op de bovenbouw en wordt gebracht door lesgevers met een sterke theoretische achtergrond.”

Huub Horsten, Jan De Nul NV (cursist 2020)

Een betere omschrijving van de eerste editie in 2020 kan je niet verzinnen. Daarom organiseert ie-net ingenieursvereniging volgend jaar opnieuw de cursus ‘Bruggenbouw: ontwerp en berekening.’ Deze cursus wil een opfrissing bieden van alle theoretische aspecten noodzakelijk voor het bouwen en ontwerpen van bruggen in België. De gedoceerde begrippen zullen bovendien verduidelijkt worden aan de hand van eenvoudige getallenvoorbeelden of praktijksituaties. De cursus die 10 lesdagen telt is opgebouwd uit een inleidende sessie, gevolgd door 3 lesblokken: betonnen bruggen, stalen bruggen, en enkele losstaande onderwerpen (ontwerp van compositie staal-betonbruggen, ondersteunende elementen, afwerking, nieuwe materialen, renovatie en onderhoud, …). Het uitgebreide lessenpakket kan u terugvinden op de website: www.ie-net.be/bruggenbouw2024.

Doelpubliek

De cursus richt zich tot alle personen die actief zijn in de sector van het ontwerp, de constructie en het beheer van bruggen en die hun bestaande kennis willen opfrissen, verbreden en/of verdiepen.

Praktisch

Een organisatie van ie-net ingenieursvereniging, in samenwerking met de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur van de UGent. De eerste les staat gepland op donderdag 11 januari 2024. Inschrijven kan via de website www.ie-net.be/bruggenbouw2024

De cursus bruggenbouw komt ook in aanmerking voor een tegemoetkoming via de KMO Portefeuille.

Federal learning account

De regering heeft recent het ‘Federal Learning Account’ in het leven geroepen, een tool waarin bedrijven per werknemer de in het kader van de Arbeidsdeal gevolgde opleidingen zullen moeten ingeven. Alle opleidingen van ie-net komen hiervoor in aanmerking. Neem dus zeker ook een kijkje op www.ie-net.be/kalender, en bekijk welke opleidingen voor uw werknemers interessant zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details