Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bedrijfspresentatie

Zaag- en boorspecialist richt pijlen op wegen- en infrastructuurwerken

Dankzij een modern gamma aan technieken voor het verdeuvelen en splijten van betonwegen, richt de Kortrijkse boor- en zaagspecialist Zabo...

img_4752

12 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Dankzij een modern gamma aan technieken voor het verdeuvelen en splijten van betonwegen, richt de Kortrijkse boor- en zaagspecialist Zabo zich meer en meer op wegen- en infrastructuurwerken. “We willen ons onderscheiden door middel van een totaalaanbod”, klinkt het.

Zabo – afkorting voor zagen en boren – werd in1982 opgericht door Arnold Clinckemaillie. In 1999 nam zoon David de leiding over. Hij gidste het familiebedrijf naar een toonaangevende positie in de sector van betonboren- en zagen en betonvloerbewerking. Dat deed hij vooral door het gamma technieken met de regelmaat van de klok uit te breiden, onder het motto ‘daar waar anderen stoppen, gaan wij steeds verder’. “We willen ons onderscheiden door middel van een totaalaanbod”, vertelt David Clinckemaillie. “Heeft de klant een bepaald probleem binnen ons vakgebied, dan pogen wij zo snel en efficiënt mogelijk oplossingen te bieden.”

“Wij stellen onze expertise ter beschikking van zowel aannemers, industrie als particulieren”, gaat David Clinckemaillie voort. “Maar omdat we destijds bewust kozen voor een kapitaalintensieve uitrusting, richten we ons vooral op omvangrijke projecten in zowel Vlaanderen als Wallonië. We zijn ook in het buitenland actief, zo voerden we al opdrachten uit in Lyon.” 

Inboren van deuvels
Het bedrijf, dat vandaag meer dan 35 werknemers telt, past zijn verworven kennis van boren en zagen veelvuldig toe in pompputten en collectoren. David Clinckemaillie: “Daarnaast boren we draadstangen en wapeningsstaven in constructies en kunnen we ook de chemische verankering ervan aanbieden.”

Zabo

Ongeveer 15.000 wapeningsstaven en deuvels worden geplaatst.

“Enkele jaren geleden voegden we specifieke technieken voor infrastructuurwerken toe aan ons aanbod. Zo specialiseerden we ons in het inboren van deuvels, een methode waarmee betonwegen en -vloeren sterker worden gemaakt en naadloos op elkaar kunnen aansluiten. Erg geschikt dus om nieuwe wegen aan te sluiten op bestaande en om betonvloeren voor bijvoorbeeld parkings en bedrijfshallen aan te storten en te herstellen.” 

Luchthaven Zaventem
Zo is de firma Zabo betrokken bij de uitbreiding van ongeveer 80.000 m² nieuwe betonpiste op de nationale luchthaven in Zaventem. Hierbij dienen ongeveer 15.000 wapeningsstaven en deuvels geplaatst te worden. De gaten worden met perslucht geboord, met een 5-koppige volautomatische machine. 

“Hiermee kunnen we rendementen halen van meer dan 1.000 ankers per dag. Indien trillingvrij dient geboord te worden en er niet met percussie mag gewerkt worden, hebben wij onze automatische diamantboormachines ter beschikking. Op dit zelfde project heeft de hoofdaannemer ons ook de impregnatie van de nieuwe betonoppervlakte toevertrouwd. Dit zal gebeuren met speciale producten om het betonoppervlak te beschermen tegen onder andere dooizouten en agressieve de-icing producten”, besluit David Clinckemaillie.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%