Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Van geotextiel tot groendakoplossingen: BontexGeo scoort in duurzaamheid
100% duurzaamheid met een groendak op het Alder Hey Hospital in het Engelse Liverpool.

Van geotextiel tot groendakoplossingen: BontexGeo scoort in duurzaamheid

Wie kwalitatief en duurzaam geotextiel zegt, zegt BontexGeo. Vanuit haar hoofdkantoor in Zele – en met verschillende vestigingen in Europa – levert het bedrijf al vele jaren tal van innovatieve geotextielen aan aannemers en groothandels. Wist je dat BontexGeo de enige producent is die voor beide toepassingen BENOR-gecertificeerde producten aanbiedt? Dit levert klanten heel wat voordelen op.

De productie van geweven en niet-geweven geotextiel is de kernactiviteit van BontexGeo. De geotextielproducten zijn ontworpen om een breed scala aan infrastructuuruitdagingen aan te pakken. Ze zorgen voor de nodige stabiliteit, zowel bij wegen, bruggen, dijken of andere constructies. “Onze producten worden frequent gebruikt in de weg- en waterbouw voor scheiding, filtratie, wapening, drainage en/of bescherming” zegt Kenny De Wolf, Product & Marketing Manager. “We investeren volop in onderzoek en ontwikkeling om onze klanten zo duurzaam mogelijke oplossingen aan te bieden, waar recycleerbaarheid en circulariteit een steeds grotere rol spelen.”

Voorbereidende roofingwerken voor de aanleg van een groendak.

Ook sterk in drainagecomposieten

Bij infrastructuurprojecten speelt watermanagement een alsmaar grotere rol. Onder invloed van de oprukkende klimaatverandering duiken pittige uitdagingen op, van zowel overvloedige regenval als langdurige droogte. “Om onze klanten hierin vakkundig bij te staan, richten we ons met BontexGeo ook op drainagecomposieten”, bevestigt Kenny. “Deze oplossingen zorgen ervoor dat (hemel)water snel en efficiënt wordt afgevoerd. Dit verlengt niet alleen de levensduur van constructies, maar vermindert ook de onderhoudskosten. Op die manier dragen onze drainagecomposieten bij aan duurzame projecten.”

De geotextielproducten van BontexGeo worden frequent gebruikt in de weg- en waterbouw voor scheiding, filtratie, wapening, drainage en/of bescherming.

Innovatieve groendakoplossingen

Een andere pijler waarin BontexGeo investeert, zijn innovatieve groendakoplossingen. “Deze systemen combineren esthetiek en tal van milieuvoordelen”, aldus Kenny. “In stedelijke gebieden zien we steeds strengere normen op het vlak van duurzaamheid, waterbuffering en de (her)aanleg van groene ruimtes. Met onze groendakoplossingen bieden we een aantrekkelijke en betaalbare manier om de biodiversiteit in stedelijke gebieden te bevorderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en het gevreesde hitte-eilandeffect te temperen. Met BontexGeo dragen we graag ons steentje bij aan leefbare stadskernen.”

Regenwater opvangen

Nog een pijler waar het bedrijf uit Zele hard op inzet, zijn oplossingen voor stedelijke waterbeheersystemen. Kenny licht toe: “Dergelijke systemen zijn een integraal onderdeel van duurzame stedelijke planning. Het efficiënt opvangen, afvoeren en opslaan van regenwater neemt elk jaar aan belang toe. BontexGeo biedt oplossingen die bijdragen aan het voorkomen van overstromingen, het opvangen en verdelen van regenwater en het aanvullen van grondwaterreserves. Elke waterdruppel telt!”

Het efficiënt opvangen, afvoeren en opslaan van regenwater neemt elk jaar aan belang toe. BontexGeo reikt hiervoor de nodige oplossingen aan.

Excelleren dankzij BENOR-label

Naast deze vernieuwende oplossingen kunnen Kenny en zijn collega’s nog een belangrijke troef uitspelen bij klanten. “Dankzij de BENOR-certificatie van onze geotextielen bieden we een belangrijke kwaliteitsgarantie”, zegt Kenny. “Dit label is erg belangrijk voor onze Belgische klanten. Klanten stellen immers hoge eisen aan de bouwproducten die ze bestellen. Dankzij het BENOR-label kunnen we hen garanderen dat onze producten meermaals door een externe instantie gecontroleerd worden, en dus aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. In ons land wordt deze controle uitgevoerd door COPRO, een onpartijdige certificatie-instelling. Zij heeft een sublicentie om het BENOR-merk te beheren voor een hele reeks producten in de bouwsector.”

“We zijn erg fier op het feit dat we de enige producent zijn met een BENOR-certificatie voor zowel geweven als niet-geweven geotextiel. In ons land gelden voor geotextiel technische voorschriften die verankerd zijn in de PTV 829 van COPRO. Per toepassing – van wegenbouw tot waterwerken – zijn er specifieke vereisten. Ook in de toekomst zullen we blijven inzetten op dit thema, zodat we onze klanten de allerbeste service kunnen aanbieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details